Un apartament cât o vacanță pe malul Lacului Snagov

Date:

Proiectul rezidențial Club Lac Snagov, o investiție de 7 milioane euro

Alin Burcea, proprietarul agenției de turism Paralela 45, a intrat în lumea afacerilor încă din anii ’90. Chiar dacă provenea dintr-o familie de arhitecți, în copilărie fiind prezent pe șantiere împreună cu tatăl său, a ales așa cum a fost îndrumat de cel din urmă: „Fă și tu o meserie, în patru ani termini facultatea și după poți să faci ce vrei”. Și nu a ales nici arhitectura, nici actoria, ci turismul, pasiunea sa de suflet. Tatăl său, Ștefan Burcea, după 10 ani de proiecte de arhitectură a decis să treacă în prima linie, conducând mari antreprize de construcții. Câteva dintre lucrările sale care merită menționate sunt: Hotelul Orizont din Predeal, Hotelul Topaz din Cap Aurora, Hotelurile Flora, Parc și Turist din București. A condus, de asemenea, lucrările de restaurare a Castelului Peleș. Apogeul activității, lucrarea de care este foarte mândru, este cea de construcție a Casei Poporului.

Primele proiecte cu firma Paralela 45 Investiții

Construcțiile i-au rămas, se pare, în sânge lui Alin Burcea. Așa că, în anul 2002, a început investițiile în zonele turistice din România, asistat atent de tatăl său. Paralela 45 Investiții a fost prima care a construit cu succes un complex rezidențial cu 180 de apartamente de vacanță în stațiunea Neptun și Vilele Residence, Agat și Onix. În perioada
următoare au fost construite în Predeal, la baza pârtiei Clăbucet, un complex cu 52 de apartamente, mai multe case cu structură de lemn, Vila Alina, Hotel Atelier și Club de Munte. În total 252 de apartamente, camere de hotel și trei vile.

Ansamblul rezidențial Club Lac Snagov

Proiectul Club Lac Snagov a început în anul 2007, însă din cauza crizei economice a intrat în conservare în perioada 2009-2013. „După acea perioadă dificilă pentru toți, nimeni nu mai cumpăra atât de ușor o casă care costă în jur de 300 de mii de euro sau o vilă care poate ajunge și la 1 milion de euro. Studiind piața imobiliară a zonei, am găsit o nișă pe care am încercat să o exploatăm prin construirea de apartamente pe malul lacului Snagov, pentru cei care vor să se relaxeze la sfârșit de săptămână departe de aglomerația urbană a Bucureștiului, în imediata vecinătate a Palatului și Mănăstirii Snagov”, spune Alin Burcea.

Localizare

Ansamblul rezidențial Club Lac Snagov este amplasat în apropierea Palatului Snagov, la numai câteva minute de podul care te duce la insula Snagov, un loc plin de istorie, unde se presupune că este îngropat domnitorul Vlad Țepeș. Locația este accesibilă atât de pe DN1 – aproximativ 4,5 km – cât și de pe autostrada București – Ploiești (care este la doar 4 km de Club Lac Snagov). Accesul în această zona se poate face și prin pădure, evitându-se drumurile rurale. Adresa exactă a complexului – Strada Sitarului nr. 9A.

78 de apartamente în 3 blocuri

Singurul proiect rezidențial construit în Snagov include trei blocuri cu 78 de apartamente cu regim de înălțime P+3E+4E retras, împărțite în garsoniere, două, trei camere și un penthouse cu cinci camere. Terenul are aproximativ 6.500 de metri pătrați, iar prețurile apartamentelor sunt cuprinse între 45.000 și 140.000 de euro, în funcție de suprafața și poziționare. În prețul fiecărui apartament sunt incluse un loc de parcare suprateran, cota indiviză de teren și facilitățile comune ale complexului: piscină interioară, club de socializare, debarcader, ponton, teren de sport multifuncțional.
„Apartamentele sunt destinate în primul rând vânzării, iar 25 de apartamente sunt mobilate și utilate complet, fiind disponibile în acest moment pentru închiriere pe termen scurt sau pentru perioade mai lungi de timp, în funcție de cerere. Prețurile încep de la 29 € / persoană / noapte. Totodată, clubul are și un restaurant cu capacitatea de 50 de persoane, special creat pentru evenimente, mese festive și traininguri”, precizează Alin Burcea.

Materiale și finisaje de cea mai bună calitate

Proiectul imobiliar, unic în zonă, poziționat în mijlocul unei oaze de liniște și verdeață – Aria Naturală Protejată Lacul Snagov –, a ținut cont de cerințele pieței, de aceea materialele folosite și finisajele sunt de cea mai bună calitate, astfel încât locatarii să fie pe deplin mulțumiți de alegerea făcută.


Livingurile, dormitoarele și holurile au pardoseala din parchet laminat, ușile interioare sunt din lemn și ușa antiefracție de la intrare este marca Pinum. Băile și bucătăriile sunt finisate cu gresie și faianță, iar instalațiile sanitare sunt realizate la standarde ridicate de calitate. Băile sunt echipate cu cabină de duș/ cadă, vas de toaletă și lavoar. Bucătăriile sunt open space, unele cu bar deschis spre living și loc de luat masa. Fiecare apartament este prevăzut cu centrală termică individuală pe gaz și calorifere, iar pentru a completa gradul de confort al viitorilor proprietari fiecare apartament este dotat cu un aparat de aer condiționat. Holurile și casa scării sunt placate cu granit, iar fiecare corp de clădire este prevăzut cu lift propriu.
Confortabil, aerisit și având o poziționare perfectă, ansamblul Club Lac Snagov dispune de numeroase spații verzi, iluminare exterioară, alei comune pentru circulație interioară, locuri de parcare în proprietate, puț de adâncime medie, stație de epurare a apei, stație de pompare.

Atracții în zonă

Principalul punct de atracție al zonei este Mănăstirea Snagov. Situată pe unica insulă a lacului Snagov, mănăstirea a fost fondată în secolul al XV-lea și se consideră a fi și locul de înmormântare al lui Vlad Țepeș. Legenda spune că mormântul ascuns al lui Vlad Țepeș taie de-a latul calea spre altar, fiind veșnic vegheat de o candelă aprinsă și de un portret al domnitorului Țării Românești. În anul 1476, călugării ar fi găsit trupul domnitorului, l-ar fi ascuns și l-ar fi înmormântat în incinta bisericii, fără fast, de teama noului domnitor înscăunat de turci.
O altă atracție a zonei, Palatul Snagov, este o clădire construită în anii ’30 după schițele inițiale ale fiicei scriitorului Barbu Delavrancea pentru prințul Nicolae al României, fratele mai mic al lui Carol al II-lea. Aici prințul obișnuia să se retragă vara, dar a fost și loc de întrunire pentru politicieni, scriitori și artiști. Astăzi, din cauza extinderii comandate de conducerea comunistă în anii ’80, din palatul original se mai păstrează doar intrarea, holul și scara care duce la etaj. 


Padurea Snagov este ultima rămășiță a Codrilor Vlăsiei, pădurea care înconjura odată Bucureștiul. Având o suprafață de aproximativ 10 hectare, pădurea a fost declarată arie naturală protejată, ea adăpostind exemplare rare de fag caucazian, frasin pufos și lotuși indieni.

Locuința perfectă de weekend o poți vedea pe
www.clublacsnagov.ro

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Relația românilor cu băncile în ultimii opt ani 

Centrul de Soluționare Alternativă a Litigiilor din domeniul Bancar...

Mihai Daraban: C.E. trebuie să se implice în uniformizarea modului de funcționare a camerelor de comerț europene

Președintele Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR),...

Misiune economică România-Spania la Barcelona și în Insulele Baleare

Platforma Repatriot, care conectează românii din afara granițelor cu...

Concurs european de educație financiară organizat de Asociația Română a Băncilor

  Asociația Română a Băncilor, în parteneriat cu Banca Naţională...