7,1 milioane lei – cea mai mare despăgubire plătită anul trecut pe RCA

Date:

Cea mai mare despăgubire plătită de asigurătorii din România anul trecut în baza polițelor obligatorii RCA a depășit 7,1 milioane lei – fiind acordată ca urmare a unui vătămări grave cauzată de un accident rutier. 

Totodată, în anul 2022, companiile de asigurări membre UNSAR au achitat pentru primele 10 cele mai mari daune rezultate din accidente de vehicule despăgubiri în valoare de 36,5 milioane de lei, conform unei analize realizate la nivelul asociației. Desigur, despăgubirile totale plătite la nivel de piață în baza polițelor RCA sunt mult mai mari: în fiecare zi calendaristică din 2022 s-au plătit despăgubiri de peste 10 milioane lei pentru cele aproximativ 400.000 de dosare de daună deschise în urma accidentelor rutiere. Mai mult, în prima jumătate a acestui an dauna medie plătită în baza polițelor RCA a crescut cu 10%, conform datelor oficiale ale Autorității de Supraveghere Financiară.

„Din păcate, un accident rutier poate avea un impact major asupra unei familii – așa cum, din păcate, am văzut și în cazurile constant mediatizate. Mai mult, numărul accidentelor grave rămâne la un nivel alarmant. Tocmai de aceea, prevenția în trafic trebuie să devină o responsabilitate asumată de noi toți. Pentru că ne dorim o lume fără accidente rutiere, o țară fără victime pe șosele, o Românie a siguranței în trafic, am pus bazele Coaliției pentru Siguranță Rutieră – un proiect de țară, prin care ne propunem să aducem alături de noi organizații, oameni, companii și autorități, cu un singur scop: creșterea nivelului de siguranță pe șoselele din România și reducerea numărului de victime ale accidentelor auto”, a declarat Alexandru CIUNCAN, Președinte și Director General al UNSAR.

Coaliția pentru Siguranță Rutieră a lansat recent Carta Albă a Siguranței Rutiere – un document strategic cu bune practici, scenarii și obiective pentru următorii ani. Acesta reunește inițiativele și propunerile membrilor fondatori ai Coaliției, în linie cu obiectivele ambițioase angajate de Guvernul României. Prin Carta Albă, Coaliția pentru Siguranță Rutieră se angajează, totodată, să contribuie la crearea unui cadru legal care să plaseze securitatea rutieră din România la standarde europene. Această inițiativă reprezintă un pas hotărât și necesar către o Românie în care siguranța rutieră devine o prioritate națională de necontestat. Mai multe detalii, aici: www.pentrusigurantarutiera.ro 

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Efectele crizelor actuale se vor vedea pe termen mediu și lung

Efectele crizelor actuale se vor vedea pe termen mediu...

Cel mai lung festival neoficial, în rețeaua NEPI Rockcastle

Compania NEPI Rockcastle organizează cel mai lung festival neoficial...

Spațiu extins pentru Leroy Merlin Craiova în Electroputere Parc 

  Retailer-ul Leroy Merlin, specializat în construcții, decorațiuni și grădinărit,...