ARIR: Antibiotice, Impetum Group și MedLife, primele companii care au încadrat Specialiști în IR conform Clasificării Ocupațiilor din România (COR) 

Date:

ARIR (Asociația Română pentru Relația cu Investitorii), promotorul conceptului de Relaţia cu Investitorii (IR), anunță primele companii care au angajat Specialiști și Directori în Relația cu Investitorii (IR) utilizând noile funcții din Clasificarea Ocupațiilor din România (COR), operabile din 2023. Aceste companii sunt Antibiotice, Impetum Group și MedLife.

Antibiotice a ocupat, începând cu luna august 2023, două poziții de „Specialist în Relația cu Investitorii”, și a adus în acest rol pe Carmen Elena Diaconu și Bogdan Andrei Ghiarasim. Ambii sunt recunoscuți ca profesioniști în domeniu și contribuie atât la consolidarea poziției companiei în industria farmaceutică, cât și în ceea ce privește calitatea comunicării cu investitorii.

La Impetum Group, Ana-Maria Imbrea a preluat, începând cu octombrie 2023, funcția de Director Relația cu Investitorii la nivelul grupului, aducând în echipă o experiență solidă în domeniul relațiilor cu investitorii, finanțe, sustenabilitate, comunicare și audit, dobândită de-a lungul activității profesionale. Din echipa Impetum face parte și Alexanda Țițan, un profesionist cu o vastă experiență în relația cu investitorii. Aceasta este Director Relația cu Investitorii pentru companiile din grup, Roca Industry (simbol BVB: ROC1) și Roca Investments (private equity).

Medlife a recrutat-o pe Ioana Bîrsu, din noiembrie 2023, în funcția de Director Relația cu Investitorii, un profesionist în servicii financiare, cu experiență în domeniul relațiilor cu investitorii. 

Daniela Maior (Șerban), Președinte ARIR, MP VERTIK Group: „ARIR susține că prin respectarea unor standarde de transparență, guvernanţă corporativă și proactivitate în comunicarea cu investitorii companiile vor beneficia de plusvaloare, atrage mai uşor finanțare, avea reputație și încrederea necesară dezvoltării continue a afacerilor lor.  În colaborare cu instituțiile pieței de capital am contribuit la includerea în Clasificarea Ocupațiilor in România a ocupației de Specialist și Director în IR. Astfel, angajații specializați în comunicarea cu investitorii au primit o recunoaștere formală a funcției lor, iar companiile listate își pot spori vizibilitatea prin recrutarea acestor specialiști. ”

Ana-Maria Imbrea, Director Relația cu Investitorii, Impetum Group: „Recunoașterea oficială a celor 2 ocupații în domeniul IR în România reprezintă nu doar un pas înainte pentru dezvoltarea pieței de capital, dar și o confirmare a valorii adăugate pe care relația cu investitorii o aduce companiilor care adoptă cele mai bune practici de guvernanță corporativă și transparență în modul lor de operare. În cadrul Impetum Group, dorim să ne aliniem la standardele internaționale în ceea ce privește comunicarea specializată cu investitorii și astfel recrutarea de experți în domeniu reprezintă un element-cheie și o confirmare pentru investitorii noștri că suntem axați pe excelență în toate aspectele activității noastre.”

Prin inițiativa ARIR, cu sprijinul KPMG Legal – Toncescu și Asociații SPRL, susținută de Autoritatea de Supraveghere Financiară și Bursa de Valori București, au fost introduse două noi coduri în Clasificarea Ocupațiilor din România (COR), pentru funcțiile de Director Relația cu Investitorii (COR 121920) și Specialist Relația cu Investitorii (COR 241272). Aceste coduri au devenit utilizabile inclusiv în platforma Revisal începând cu data de 10 aprilie 2023. ARIR estimează o creștere a numărului de persoane care se instruiesc în acest domeniu, precum și o atenție sporită din partea companiilor asupra recrutării de personal specializat, consolidând astfel dezvoltarea pieței de capital.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Studiu EY: politici și controverse fiscale – ce ar trebui să aibă în vedere companiile în acest an? 

Reformele fiscale globale implementate de guvernele din întreaga lume...

Rottaprint, investiții de peste 60 milioane euro în 33 de ani de activitate

Compania Rottaprint, prima tipografie flexografică cu acționat 100% românesc,...

Analiză iBanFirst asupra unor eventuale devalorizări competitive în Asia

O analiză făcută de fintech-ul iBanFirst relevă preocupările pieței...

VELUX a consumat în 2023 energie electrică obținută 100% din surse regenerabile 

Producătorul de ferestre de mansardă VELUX Group a lansat...