Banca Internațională de Investiții marchează șapte ani de emisiuni de succes în lei românești printr-o nouă tranzacție

Date:

La 12 octombrie 2021, Banca Internațională de Investiții a realizat în total cea de-a noua tranzacție în lei românești. Începând cu anul 2015, Banca a revenit anual pe piața RON, obținând statutul de emitent frecvent. Tranzacția de 200 milioane RON pe 2 ani (echivalentul a 40 milioane EUR), organizată de UniCredit, partenerul de lungă durată al BII, a fost încheiată cu succes, în pofida volatilității ridicate de pe piața obligațiunilor în lei 

Atât investitorii locali, cât și cei din străinătate au realizat subscrieri totale, defalcarea pe tipuri de investitori reflectând administratori de active, fonduri de pensii și companii de asigurări în portofoliul final.

Banca a atins cel mai strâns raport spreadmid-swap de până acum și cea mai mică rată negativă a dobânzii euroafter swap pentru o tranzacție de finanțare pe termen lung. Emisiunea reprezintă o refinanțare parțială a viitoarei răscumpărări în RON.

În ultimii 7 ani, volumul finanțărilor în lei atrase s-a ridicat la 2,3 miliarde RON, adică aproape jumătate de miliard de euro, ceea ce face ca leul românesc să fie unul dintre punctele forte pentru finanțarea BII

„Din 2015, când am realizat tranzacția inaugurală în formatul local, am parcurs un drum lung ca instituție, dezvoltând în același timp semnificativ dialogul cu comunitatea investitorilor locali. Astăzi, realizăm emisiuni în cadrul Programului MTN, care s-a dovedit a fi cel mai eficient instrument pentru finanțarea noastră și a permis să reacționăm în timp util la ferestrele de oportunitate de pe piață. Apreciem profund colaborarea strânsă cu investitorii români și ne bucurăm să vedem o cerere constantă în ceea ce ne privește”, a comentat domnul Jozef Kollar, Prim-vicepreședinte al BII, responsabil cu Trezoreria și DCM. 


Banca Internațională de Investiții (BII) a fost fondată în 1970. În prezent, acționarii băncii sunt Bulgaria, Cuba, Cehia, Ungaria, Mongolia, România, Rusia, Slovacia și Vietnam. Banca a trecut printr-un proces major de modernizare începând cu finalul anului 2012 și are rating S&P A- (perspectivă stabilă), rating Moody’s A3 (perspectivă stabilă), rating Fitch A-, rating ACRA A (perspectivă stabilă). 

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Studiu EY România: Comportamentul consumatorului român în perioada sărbătorilor de Paște 2024

Perioada festivă care se apropie aduce, ca în fiecare...

CCIR a semnat un Memorandum de Înțelegere cu Federația Camerelor de Comerț a EAU

Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) a...

ENERTOWN: Orașele mici din România au nevoie de un sprijin mai mare în tranziția energetică

Localitățile urbane mici sunt adesea lăsate în afara...