BCR lansează o ofertă specială de credit ipotecar cu o dobândă fixă pe trei ani, de la 4,99%

Date:

Banca Comercială Română (BCR) lansează o ofertă specială de credit ipotecar cu dobândă fixă în primii trei ani, de la 4,99%, ulterior variabilă IRCC + 2,3%, care poate fi accesată 100% online, din George. Oferta se adresează clienților care își doresc să acceseze un credit ipotecar (nou sau refinanțare) și care, în primul an, beneficiază din partea BCR și de plata primei de asigurare imobil aferentă poliței facultative, încheiate pe o perioadă de 5 ani, prin intermediul băncii.

Pentru a beneficia de oferta cea mai bună de dobândă, 4,99% fixă în primii 3 ani, clienții trebuie să îndeplinească următoarele criterii:

 • Să aleagă un imobil construit după anul 2000, cu Certificat energetic A sau cu Certificat energetic B emis după 16 februarie 2023, ceea ce îi va face eligibili pentru produsul CASA MEA Natura;
 • Să vireze deja sau să opteze pentru virarea salariului la BCR.

La finalul celor 3 ani cu dobândă fixă, dobânda va fi variabilă, respectiv IRCC + 2,3%.

În cazul în care nu îndeplinesc criteriile pentru CASA MEA Natura, clienții pot opta pentru produsul standard ipotecar CASA MEA cu o dobândă fixă de la 5,59% în primii 3 ani, ulterior IRCC + 2,9%. De asemenea, în portofoliul BCR sunt în continuare disponibile și ofertele de credit ipotecar cu dobândă fixă pentru 5 sau 10 ani, ulterior variabilă.

Vlad Huțuleac, Director Executiv Adjunct Produse si Segmente Retail: „Ne susținem clienții să facă alegeri financiare inteligente și ne bucurăm că putem veni în întâmpinarea dorinței lor, de a achiziționa o casă sau de a refinanța un credit ipotecar, cu o soluție de finanțare competitivă, care asigură transparență și predictibilitate. 

Oferta BCR, de credit ipotecar cu dobândă fixă pe trei ani de la 4,99%, este accesibilă direct din aplicația George, unde clienții se pot bucura de un flux 100% online, simplu și rapid. Mai mult decât atât, de la momentul la care optează pentru credit, clienții sunt ghidați pas cu pas în procesul de achiziție a locuinței. Primesc asistență și detalii complete despre documentele necesare, dar și recomandări pentru obținerea acestora. În plus, au acces rapid la informațiile necesare pentru a lua o decizie corectă, bazată pe calculul în timp real al sumei maxime pe care o pot obține.

Finanțările pentru locuință sunt disponibile exclusiv în condițiile achiziționării unei asigurări de viață, în linie cu angajamentul nostru pentru educație financiară și protecție pe întreaga perioadă a creditului ipotecar.” 

Oferta este valabilă în perioada 10 iunie – 31 august 2024 pentru cererile noi de credit și poate fi accesată prin platforma de digital banking George, dar și în orice unitate BCR. 

Mai jos poate fi găsit un exemplu de calcul reprezentativ pentru creditul CASA MEA Natura, cu dobândă fixă 3 ani, ulterior variabilă, cu încasarea salariului sau a venitului în cont BCR:

 • Sumă împrumutată: 350.000 de lei;
 • Perioadă: 300 de luni;
 • Dobândă fixă pe 3 ani: 4,99%, ulterior variabilă – 8,20%/an (2,30% + IRCC);
 • Comisioane: 500 de lei (analiză) și 0 lei (administrare);
 • Cost evaluare: 470 lei inclusiv TVA (apartament), perceput de evaluator;
 • Cost cu asigurarea de viață, dacă aceasta este achiziționată prin intermediul BCR: 0,026% (calculată lunar la soldul creditului);
 • Rata în primii 3 ani: 2.135 lei, ulterior 2.765 lei;
 • Valoare totală plătibilă: 800.134 lei; 
 • DAE = 7,87%. 

În cazul în care clientul nu (mai) încasează venitul în cont, pentru același credit: dobânda este fixă în primii 3 ani, 5,99%/an, ulterior variabilă 9,20%/an (IRCC + 3,30%). Rată fixă în primii 3 ani: 2.344 lei, ulterior 3.005 lei. Valoare totală plătibilă: 871.458 lei. DAE = 8,91%. IRCC = 5,90% valabil până la 30.06.2024. 

În cazul majorării indicelui de referință pentru creditele acordate în moneda națională (IRCC) sau a scăderii venitului clientului, obligațiile de plată ar putea crește ca valoare sau ca pondere în bugetul personal, dupa caz.

Oferta poate fi accesată din George, BCR fiind singura bancă din România care oferă credit ipotecar pe flux 100% online.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Rata şomajului în județul Ilfov în iunie 2024

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Ilfov...

Fonduri prin platforma Seedblink, pentru elevi din școli și licee

Platforma educațională digitală Spark Generation, din Cluj-Napoca, anunță că...

Împrumut Garanti BBVA Leasing de la BERD, în sprijinul IMM-urilor

Garanti BBVA Leasing, parte a Grupului Garanti BBVA...