Bitcoin trece de pragul de 41.000 de dolari

Date:

Bitcoin a surprins și a încântat în weekend, trecând pragul de 41.000 de dolari, continuându-și astfel  evoluția puternică din ultima vreme.

Criptoactivul și-a depășit cel mai ridicat nivel din ultimele 19 luni (de la începutul lunii aprilie 2022), în timp ce investitorii au continuat să se pregătească pentru potențiala lansare a pieței ETF-urilor bitcoin.

Bitcoin a început săptămâna trecută la puțin peste 37.100 de dolari, înregistrând apoi creșteri importante de-a lungul ultimelor șapte zile, realizând o creștere totală de 10,5%.

Ether a avut o performanță la fel de solidă, cu o creștere de 9,2% pe parcursul săptămânii. Criptoactivul a început săptămâna sub 2.050 dolari, iar acum se tranzacționează pe eToro în jurul valorii de 2.231 dolari. Tot pe eToro, bitcoin cash a înregistrat o creștere de preț de aproape 9% în această dimineață.


Săptămâna aceasta

Speculațiile privind ETF-urile vor continua să influențeze comportamentul investitorilor pe piața cripto în această săptămână, pe măsură ce aceștia cred în impactul transformator pe care deschiderea pieței pentru investitorii instituționali îl va avea asupra ecosistemului.

În ceea ce privește evenimentele care ar putea afecta performanța pieței, această săptămână este în general liniștită. Cu toate acestea, vineri sunt raportate cifrele privind ocuparea forței de muncă din SUA, care în ultima vreme au avut tendința de a agita piețele datorită implicațiilor asupra nivelului ratelor dobânzilor.


Noutăți care ne-au atras atenția

Grayscale se pregătește pentru ETF-uri cu o nouă recrutare

Grayscale se pregătește să concureze în noul spațiu potențial BitcoinETF cu o nouă recrutare de la administratorul de active Invesco. Compania l-a angajat pe John Hoffman, un veteran de 17 ani al administratorului de fonduri, pentru a conduce echipa de distribuție și parteneriate a Grayscale.

MicroStrategy își mărește deținerile în Bitcoin

Compania tech MicroStrategy și-a mărit deținerile în bitcoin cu 593 de milioane de dolari, deoarece consideră că piața bull merge înainte. Astfel, compania a ajuns să dețină aproximativ 6,6 miliarde de dolari în criptoactive la prețurile actuale.

Tokenul cripto al JPMorgan este pregătit pentru tranzacții interbancare

Tokenul JPM Coin al JPMorgan a fost lansat pe Partoir, un sistem de decontare bancară bazat pe blockchain și ar putea fi folosit acum în transferurile instituționale între bănci. Compania spune că tokenul ar putea fi folosit pentru a deconta miliarde de tranzacții interbancare în viitor.

Simon Peters
Simon Peters
Simon Peters este analist în domeniul pieței criptoactivelor al platformei de investiții eToro.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Concursul National Arena Urşilor Junior 2024

Liceeni din intreaga tara au infruntat celebrii ursi din...

PPC blue, noua aplicație pentru telefonul mobil, destinată șoferilor de mașini electrice

PPC Blue, compania din cadrul grupului PPC în România...