Bitcoin trece de pragul de 50.000 de dolari, în timp ce intrările de capital datorate ETF-urilor de tip spot continuă

Date:

Deși prețul bitcoin a înregistrat o scădere în urma unor date IPC mai mari decât așteptările în SUA, acesta a rămas bine cotat datorită intrărilor de capital nete continue, datorate ETF-urilor Bitcoin de tip spot.

În prezent, bitcoin se tranzacționează la 51.280 dolari, cel mai ridicat nivel din decembrie 2021. De asemenea, capitalizarea de piață a Bitcoin a revenit la peste un trilion (1.000 de miliarde) de dolari.

Alte criptoactive cu capitalizare de piață majoră, cum ar fi ethereum și solana, s-au mișcat, de asemenea, semnificativ în această săptămână, câștigând 15% și, respectiv, 5%. Ether (ETH) se tranzacționează în prezent la 2.887 de dolari, iar solana (SOL) la 107 dolari.


EVOLUȚIILE DIN ACEASTĂ SĂPTĂMÂNĂ 

În ceea ce privește datele macroeconomice, în această săptămână, accentul va fi pus pe cifrele provizorii ale indicelui PMI (Purchasing Managers Index) din SUA, care vor fi publicate joi.

Cifrele PMI sunt în general considerate a fi indicatori principali, oferind o perspectivă asupra direcției în care s-ar putea îndrepta piețele și economiile.


De asemenea, cifrele PMI ar putea influența opinia pieței cu privire la momentul în care Rezerva Federală va efectua prima reducere a ratei dobânzii.


Am văzut de-a lungul timpului că schimbarea probabilităților privind momentul în care ar putea avea loc reducerile de dobândă și cât de mult afectează prețurile activelor, acțiunilor și criptoactivelor.

EVOLUȚIILE DE SĂPTĂMÂNA TRECUTĂ

Immutable-X (IMX) a fost unul dintre cele mai performante criptoactive săptămâna trecută, cu o creștere de 22%.

Misiunea ImmutableX este de a facilita următoarea generație de jocuri Web3, îmbunătățind atât experiența utilizatorilor, cât și a dezvoltatorilor, prin oferirea unui gameplay fără intreruperi, viteze de tranzacționare fulgerătoare și NFT (token non-fungibil) fără gaz și complet neutru din punct de vedere al emisiilor de carbon. 

Nu este clar ce anume a cauzat creșterea prețului de săptămâna trecută, dar aceasta continuă performanța puternică pe care tokenul IMX a înregistrat-o de la anunțul de parteneriat cu gigantul jocurilor Ubisoft pe 9 noiembrie 2023.

De la anunț, IMX a crescut cu 285%. În prezent, IMX se tranzacționează la 3,32 dolari pe platforma eToro.

NOUTĂȚI CARE NE-AU ATRAS ATENȚIA 

Tandem-ul Bitcoin – yen japonez stabilește un nou maxim al tuturor timpurilor

Având în vedere că se pune atât de mult accent pe bitcoin în raport cu dolarul american, acest lucru eclipsează adesea prețul bitcoin în raport cu alte monede.

Joi, bitcoin a stabilit un maxim record de 7.900.000 de yeni pe bursa bitFlyer, făcând din Japonia prima dintre țările G7 care a înregistrat un nou maxim istoric al prețului bitcoin în acest an.

Politica monetară extrem de relaxată a BoJ (Banca Japoniei) și inflația peste ținta stabilită au slăbit sentimentul în jurul yenului japonez.

Perechile bitcoin-dolar canadian, bitcoin-lira sterlină britanică și bitcoin-euro sunt la aproximativ 20-22% distanță de maximele lor record. Bitcoin-dolar american este la aproximativ 30% distanță de maximul istoric de 69.000 de dolari la momentul redactării acestui articol.

Alte țări din afara G7 continuă să înregistreze maxime istorice ale bitcoin în raport cu monedele lor. Pentru 21 de țări (reprezentând peste 17% din populația totală a lumii), Argentina, Turcia, Nigeria, pentru a numi doar câteva, bitcoin a stabilit un nou maxim istoric în acest an față de moneda națională.


Franklin Templeton depune o cerere la SEC pentru un ETF de tip spot pentru ethereum

Franklin Templeton a devenit cel mai recent manager de active care a depus la SEC o cerere pentru un ETF de tip spot pentru ethereum, după Blackrock și Fidelity.

În cerere figurează Bank of New York Mellon ca administrator de fonduri și custode de numerar, iar Coinbase Custody ca custode de ether.

Până în prezent, există opt furnizori de ETF care au depus cereri la SEC pentru a lansa un ETFde tip spot pentru ethereum.

Comunitatea cripto va fi cu adevărat atentă la data de 23 mai, când SEC trebuie să ia decizia finală de a aproba sau de a respinge o cerere concurentă de ETF de tip spot pentru ethereum din partea VanEck. 

Așa cum am văzut în cazul cererilor de ETF de tip spot pentru bitcoin, dacă ETF-ul VanEck ethereum aprobat în luna mai, este probabil ca toate cererile actuale de ETF de tip spot pentru ethereum să fie aprobate în același timp.

Simon Peters
Simon Peters
Simon Peters este analist în domeniul pieței criptoactivelor al platformei de investiții eToro.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Studiu EY România: Comportamentul consumatorului român în perioada sărbătorilor de Paște 2024

Perioada festivă care se apropie aduce, ca în fiecare...

CCIR a semnat un Memorandum de Înțelegere cu Federația Camerelor de Comerț a EAU

Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) a...

ENERTOWN: Orașele mici din România au nevoie de un sprijin mai mare în tranziția energetică

Localitățile urbane mici sunt adesea lăsate în afara...