EY România caută investitor strategic pentru Ascendia

Date:

Ascendia anunță începerea colaborării cu EY România pentru a identifica și selecta unul sau mai mulți investitori strategici pentru a extinde internațional noua linie de business a companiei – LIVRESQ (www.livresq.com).

LIVRESQ este o platformă de creare de conținut educațional digital interactiv. Ea poate fi folosită fără a avea cunoștințe de programare, iar pachetele rezultate sunt conforme cu standardele eLearning internaționale. De la lansare, în mai puțin de un an, s-a consacrat ca fiind o unealtă eficientă atât pentru zona corporate, cât și pentru învățământul de masă. Are cea mai mare bibliotecă de resurse educaționale create de profesori din România și Republica Moldova, cu peste 2.400 de lecții digitale, din care 1.200 publice. Numărul acestora este în continuă creștere.

Principalele profile de utilizatori ai editorului LIVRESQ sunt:

  1. Companiile medii și mari ce caută să dezvolte cursuri eLearning
  2. Companiile de training ce doresc să mute cursurile clasice în online
  3. Profesorii ce doresc să dezvolte lecții interactive
  4. Editurile de carte ce caută să digitalizeze manualele școlare

De la începerea pandemiei, peste 6.000 de cadre didactice au beneficiat de training pentru folosirea LIVRESQ, compania organizând numeroase webinarii publice, gratuite, dar și cursuri online cu plată.

„Credem că Ascendia se află acum într-un moment foarte important. Educația digitală, eLearning-ul, atât pentru marile companii, cât şi pentru educaţia de masă, publică, a devenit de interes strategic la nivel global. Suntem încrezători că într-un timp scurt vom găsi unul sau mai mulți investitori conform profilelor dorite de către companie”, a declarat Florin Vasilică, Partener Strategii și Tranzacții, EY România.

Valoarea investiției dorite este de peste 1 milion de euro, Ascendia urmând a folosi fondurile pentru promovarea LIVRESQ pe piețele externe.

„Companiile de tip edTech se bucură de un interes mare din partea investitorilor, educația fiind unul dintre cele mai importante domenii pentru viitor. Ascendia dezvoltă software educațional de 13 ani, iar LIVRESQ este cea mai importantă unealtă creată de companie, fiind adoptată în cele circa 5 luni de la începerea pandemiei de profesori din peste 4.000 instituții educaționale din România și Republica Moldova, piețele pe care le-am adresat pentru început. Având un răspuns atât de bun, am decis să căutăm activ unul sau mai mulți investitori pentru a promova LIVRESQ la nivel zonal, apoi internațional. EY România este în măsură să ne ajute să identificăm rapid cele mai potrivite variante pentru finanțarea acestui demers. Fondurile pe care le vom atrage vor fi direcționate în mare parte către diviziile de Vânzări și de Marketing, pe care dorim să le dezvoltăm, partea tehnică a produsului fiind suficient de matură pentru a aborda piața internaționalăa declarat Cosmin Mălureanu, CEO Ascendia S.A.

Despre Departamentul de Strategie şi Tranzacţii al EY România

Cu o echipă de 42 de specialiști, departamentul de strategie și tranzacții oferă servicii integrate pentru creșterea și dezvoltarea companiilor, pornind de la asistență în strategia de dezvoltare prin achiziții, asistență pentru atragerea de capital și continuând cu integrarea post-achiziţie sau vânzarea afacerii.

Răspunzând nevoilor din piață, prin serviciile EY de strategie și tranzacții se acordă sprijin companiilor pentru dezvoltarea și convertirea viziunii strategice ale acestora în planuri concrete, pe care echipele din întreaga organizației EY le pot ajuta să le pună în practică. Combinația dintre datele de ultimă oră, soluțiile tehnologice şi accesul la o bază largă de investitori şi soluţii de finanţare, corelate cu informațiile strategice furnizate de echipele EY, vor sprijini companiile să abordeze aspecte complexe, ajutându-le să își redefinească ecosistemele, să își remodeleze portofoliile și să se reinventeze pentru un viitor mai bun.

EY este una dintre cele mai mari firme de servicii profesionale la nivel global, cu 284.000 de angajați în peste 700 de birouri în 150 de ţări şi venituri de aproximativ 36,4 miliarde de dolari în anul fiscal încheiat la 30 iunie 2019.


Prezentă în România din anul 1992, EY este liderul de pe piaţa serviciilor profesionale. Prin intermediul birourilor din Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Iaşi şi Chişinău si cu ajutorul celor  peste 800 de angajaţi din România şi Republica Moldova, EY furnizează servicii integrate de audit, asistenţă fiscală, asistenţă în tranzacţii şi servicii de asistenţă în afaceri către companii multinaţionale şi locale.

Contact EY: florin.vasilica@ro.ey.com

Despre Ascendia

Ascendia este prima companie de eLearning din România listată la Bursa de Valori București (simbol de tranzacționare ASC), cu o experiență de peste 13 ani în crearea de conținut educațional interactiv. Este cunoscută pentru platforma de invățare pentru companii CoffeeLMS și pentru editorul eLearning LIVRESQ.

Despre LIVRESQ (www.livresq.com)

LIVRESQ este un editor de conținut educațional. Este folosit de către profesori pentru a realiza lecții interactive și de către companii medii și mari pentru a realiza cursuri eLearning. Planurile companiei sunt să continue dezvoltarea editorului de software educațional LIVRESQ, oferind unelte noi pentru creatorii de conținuturi. Una din dezvoltările importante aflate în lucru este posibilitatea de a adăuga lecțiilor ghizi virtuali – avataruri dotate cu abilitatea de a transforma textul în vorbire, precum și inteligență artificială, pentru a putea interacționa contextual cu cursanții. Pe plan extern compania discută posibilitatea utilizării LIVRESQ în mai multe proiecte de anvergură, editorul fiind în acest moment funcțional în limbile română, engleză, portugheză, chineză, arabă și coreeană.

Contact agenție:

Ștefania Apachiți, stefania@caracteristic.ro;

Distribuie:

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

De zece ori, angajator de zece: JTI România

JTI este Top Employer (Angajator de Top) pentru al...

Ce trebuie să faci dacă ai primit o notificare de la ANAF cu privire la veniturile obținute din străinătate?

  Stela Andrei, Partener, Impozit pe venit şi contribuţii sociale,...