Ferma Baciu, extinsă și sustenabilă

Date:

Partenerul cu bunătăți de la FoodIntelForum Aqua CarpaticaFerma Baciu, lansează o linie nouă de producție și procesare după o investiție de 2.5 milioane de euro și lucrări timp de 12 luni. 600 de mii de euro din fonduri proprii și 1.9 milioane de euro din credit bancar asta pentru că a devenit mult prea dificil să obții fonduri europene pentru procesare.

„Se dorește amortizarea investiției în 7 ani după cum este și negociată finanțarea, însă acest lucru va depinde de cererea din piață. Mizam pe o perioadă mai scurtă de recuperare a investiției bazându-ne pe faptul că «Ferma Baciu» are deja un renume pe piață cărnii de vită”, spune Ana Baciu, administrator Ferma Baciu.

Muzică, un mediu liniștit ventilat si monitorizat video 24/24, așa cresc vacile, timp de 18 luni, pentru a da cea mai bună carne.

Curățarea grajdurilor este complet tehnologizata cu pluguri automatizate.

„Peste 1100 de vaci se cresc și se procesează anual în abatorul propriu. Prelucrăm 700-800 de tone de carne pe an și avem capacitatea de a prelucra 1200 de tone pe an.” – Ana Baciu.

Sustenabilitate

Problema fermierilor: deșeurile. Investiția în stația de biogaz permite să nu se piardă nimic din procesul de creștere al vacilor și permite în același timp să producă energie electrica. Nivelul de poluare aproape de 0.

„Am preluat această idee de la fermierii nemți și italieni și pentru noi este cea mai bună soluție pentru gestionarea deșeurilor animale. Este construită în 2017 și are o putere instalata de 635 kWh. Pe lângă energia electrică, stația de biogaz produce îngrășământ natural pe care îl folosim pentru fertilizarea terenurilor.” – Ana Baciu

Pentru mai multă energie verde, grajdurile vor fi îmbrăcate în panouri fotovoltaice. Nouă linie de procesare pentru burgeri și mici, făcută în parteneriat cu Di-Co Total, scoate în evidență automatizarea și tehnologia generând o capacitate de producție de 10 tone de produs finit pe zi cu mai puțin de 5 operatori.

Alexandra Dincă, Di-Co Total: „Linia pentru formarea burgerilor și a micilor de la Ferma Baciu este complet automată, credem că motivul pentru care am fost aleși ca furnizor este precizia în porționarea și fiabilitatea echipamentelor. Linia are o capacitatea de până la 120 de porții pe minut. Este prima linie de felul acesta, toate echipamentele comunica printr-un soft. Dacă intervine o eroare, linia se oprește automat și poate fi pornite din orice capăt, de aceea necesarul de operatori este minim.

Ferma Baciu, business integrat, închide lanțul alimentar prin punctele de desfacere către consumator: automate de lapte, propriile magazine de desfacere, restaurantul Ferma Baciu și burgeria proprie.

„Am început cu primul magazin de carne de vita în Călărași, am continuat cu 3 magazine în București, ajungând să avem acum și 1 restaurant specializat pe carne de vită” – Ana Baciu

Este îmbucurător să vedem fermieri români care se ocupă tot mai mult de procesare pentru a crește valoarea adăugată.

Evenimentul de lansare a noii linii de producție și procesare este o ocazie de a cunoaște mai bine ce se întâmplă la Ferma Baciu și de a cunoaște produsele de top, oferite cu generozitate tuturor participanților.

Așteptăm în continuare Ferma Baciu la toate evenimentele LeaderSpace, BucharestFoodSummit și TimisoaraFoodSummit.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Locuri de muncă vacante

Agenții economici din județul Ilfov anunță 2720 de locuri...

Finanțare de 19 milioane euro pentru Mitiska REIM cu asistență asigurată de PeliPartners

PeliPartners anunță că, printr-o echipă coordonată de Carmen Peli,...