Genesis Digital Assets va înființa un centru de minerit Bitcoin în Argentina, alimentat de gaze reziduale

Date:

Genesis Digital Assets (GDA), una dintre cele mai mari operațiuni de minerit de bitcoin din lume, a încheiat un parteneriat cu YPF Luz, o filială a companiei energetice de stat argentiniene YPF, pentru a înființa o nouă bază de minerit de bitcoin în această țară. 

Noua unitate va opera 1.200 de utilaje de minerit bitcoin și va fi alimentată, în principal, cu energie electrică generată de gazul rezidual, gaz care, altfel, ar fi fost ars în atmosferă și irosit.

Această mutare spre Argentina de către GDA și parteneriatul cu compania de stat YPF vine la doar câteva luni după alegerile prezidențiale din Argentina de la sfârșitul anului 2023, în urma cărora președintele Javier Milei, favorabil bitcoin, și-a preluat funcția.

„Credem că Argentina este o țară importantă pentru mineritul de bitcoin, având în vedere abundența surselor de energie și mediul său favorabil afacerilor”, a declarat Abdumalik Mirakhmedov, președintele executiv al GDA. „Deschiderea primului nostru centru de date din America de Sud este un pas important în eforturile noastre de diversificare geografică. Și aceasta va fi încă o ocazie de a arăta lumii că mineritul de bitcoin poate avea un efect pozitiv asupra mediului și poate fi integrat pe deplin în comunitățile locale”, se mai arată în comunicat.

Pentru YPF Luz, transformarea gazului rezidual într-un flux de venituri prin alimentarea mineritului bitcoin ar putea contribui, de asemenea, la compensarea costurilor și la promovarea sustenabilității.

Simon Peters
Simon Peters
Simon Peters este analist în domeniul pieței criptoactivelor al platformei de investiții eToro.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

ETF-urile Ethereum de tip spot fac un pas important spre listare în SUA

Ethereum a fost unul dintre cele mai performante criptoactive...

Prețurile transportului maritim ating noi maxime din cauza creșterii cererii și a tensiunilor geopolitice

Industria transportului maritim transportă 90% din comerțul mondial, ceea...

ANALIZĂ XTB, Claudiu Cazacu: BCE transmite semnale că pregătește un sprijin pentru zona Euro. Scăderea dobânzilor, ipoteza-cheie

Banca Centrală Europeană a presemnalizat („telegrafiat”) mișcarea următoare, în...

ING Bank România, venituri în T1 2024 în creștere cu 11,3% față de perioada similară din 2023

ING Bank România anunță că, de la începutul acestui...