Hidroelectrica anunță intenția de listare pe Bursa de Valori București 

Date:

S.P.E.E.H. Hidroelectrica S.A. („Hidroelectrica” sau „Societatea”), principalul producător de energie electrică  din România, cu un portofoliu de producție 100% din surse regenerabile și unul dintre cei mai mari  producători hidroenergetici din Europa, anunță astăzi intenția Fondului Proprietatea S.A., un fond  de investiții alternativ administrat de Franklin Templeton International Services S.À R.L. („Franklin  Templeton”), de a desfășura o ofertă publică inițială („Oferta Publică Inițială” sau  „Oferta”) având drept obiect acțiuni ordinare existente („Acțiunile”). Societatea intenționează totodată să  aplice pentru admiterea  la tranzacționare a acțiunilor sale pe piața reglementată a Bursei de  Valori București . Oferta va avea loc după aprobarea prospectului de către Autoritatea  de Supraveghere Financiară.

Detaliile ofertei: 

  • Fondul a primit acordul acționarilor pentru a dispune în cadrul Ofertei de întreaga sa participație de până la 19,94%, din numărul total de acțiuni emise de Societate. Numărul de acțiuni ce vor fi  vândute în cadrul ofertei publice va fi determinat ulterior. Societatea nu va realiza o majorare de  capital în contextul Ofertei și nu va beneficia în vreun fel de fondurile obținute ca urmare a  desfășurării Ofertei.
  • Oferta va consta într-o ofertă publică adresată investitorilor retail și instituționali din România,  precum și investitorilor instituționali internaționali eligibili.
  • Acțiunile vor fi vândute și, ulterior Admiterii, tranzacționate în lei .

Declarația lui Bogdan Badea, Director Executiv al Hidroelectrica: „Hidroelectrica are un istoric îndelungat de creștere semnificativă și de generare de profit pentru acționari,  fiind principalul producător de energie electrică din România, cu un portofoliu de producție 100% din surse  regenerabile. Ne aflăm într-o poziție bună pentru a continua tendința de creștere, având o strategie clară,  axată pe eficiență operațională, diversificarea și extinderea afacerii și asigurarea rentabilității capitalului, toate  acestea fiind susținute de un mediu sectorial și macroeconomic favorabil pe termen lung . 

Oferta Publică Inițială propusă reprezintă un pas firesc și entuziasmant în evoluția noastră, deoarece listarea Hidroelectrica pe Bursa de Valori București ne va ajuta să ne diversificăm baza de acționari și să ne dezvoltăm  profilul internațional.”

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Energy Policy Group și WWF-România anunță lansarea oficială a proiectului RENewLand

Energy Policy Group (EPG) și WWF-România (Fondul Mondial pentru...

Locuri de muncă vacante

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Ilfov anunță...