În 22 mai, Federația Patronală Petrol și Gaze (FPPG) invită publicul la o dezbatere pe tema Viitorului Energiei românești în cadrul celei de-a doua ediții a Transylvania Green Energy Forum

Date:

Federația Patronală Petrol și Gaze se alătură TGEF la Cluj-Napoca în a doua zi a conferinței și propune o discuție despre Viitorul Energiei

În 22 mai, cea de-a doua zi a Transylvania Green Energy Forum, FPGG se alătură evenimentului în calitate de co-organizator și propune o dezbatere cu tema ”Viitorul Energiei: politici, investiții și tehnologii pentru viitorul economiei României”. 

Performanța economică a unui stat e susținută de industria de energie, iar aceasta trece acum printr-o importantă tranziție, a cărei reușită depinde de implicarea sinergică a tuturor factorilor politici, economici, academici și sociali.

Federația Patronală Petrol și Gaze susține dialogul și importanța informării și vine pentru prima oară la Cluj într-un eveniment de o asemenea anvergură cu dorința de a pune în discuție subiecte importante legate de energie și energie regenerabilă, care să contribuie la găsirea de soluții și înnoirea mentalităților către o nouă economie bazată pe sustenabilitate.

Vor fi invitate personalități de elită în domeniul energiei, autorități, parlamentari, specialiști, oameni de afaceri, care vor prezenta viziunea lor pe termen lung asupra industriei energetice, dar vor aborda și provocările prezentului, într-o manieră pozitivă și constructivă. Se vor alătura prin intervenții online parteneri străini și experți, care își vor aduce contribuția la dezbatere prin prisma experienței lor. 

Vom afla informații esențiale despre reglementările și politicile publice, dar și despre investițiile din sectorul energetic. Se va pune în discuție trilema energetică, ce stă la baza prosperității oricărei țări: securitate, accesibilitate, sustenabilitate și se va aborda importanța factorului uman în tranziția energetică. 

Noile tehnologii vor fi centrale în dezbaterea despre acceptanța socială și alte provocări asociate tranziției energetice. FPPG este de părere că viitorul domeniului energetic se va baza pe zece piloni principali, care includ pe de o parte tehnologii tradiționale dar și inițiative inovatoare de pionierat. Tehnologii precum hidrogenul, energia geotermală, captarea, transportul și stocarea dioxidului de carbon (CCS) oferă oportunități și generează provocări, astfel încât valorificarea lor eficientă necesită promovarea onestă și cuprinzătoare printre cetățenii români. Informarea corectă și cultivarea încrederii publicului sunt esențiale pentru consolidarea unei economii puternice, deschise la inovație și în continuă evoluție.

Pentru noi este o onoare și bucurie să fim la Cluj în cadrul unui eveniment atât de important și să putem avea un dialog deschis și fructuos cu mediul local de afaceri și instituții relevante din domeniul energiei. Ne dorim să contribuim la o înțelegere cât mai bună a sectorului energetic și a procesului amplu de transformare prin care trece și să încurajăm bunele practici și performanța mediului de afaceri din România”, a declarat Directorul General al FPPG, Daniel Apostol.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Allianz Trade lansează raportul „Sector Atlas 2024″, o analiză cuprinzătoare a perspectivelor economice și sectoriale globale

Allianz Trade publică raportul „Sector Atlas 2024”, document ce...

Studiu Brand Management: Publicitatea indoor în malluri rămâne una dintre cele mai eficiente metode de promovare

Într-o lume tot mai digitalizată, în care atenția consumatorilor...

Start in Bac – alternativă inovatoare și accesibilă la sistemul tradițional de meditații

În fiecare an, sute de mii de elevi români...