Interes crescut al investitorilor individuali pentru acțiunile din industria canabisului

Date:

Într-un nou raport săptămânal Ionuț Paulenco, analist al platformei de investiții eToro comentează asupra interesului crescut al investitorilor individuali din ultimii ani pentru acțiunile din industria canabisului și dezvoltarea acestui sector extrem de sensibil.

După ce New York-ul a devenit al 15-lea stat american care a legalizat marijuana pentru uz recreativ luna trecută, alături de 39 de state care permit consumul medicinal, giganții canabisului în căutare de noi piețe pe care să se extindă se pregătesc să lupte pentru piața europeană, cu o populație de 500 de milioane în Marea Britanie și EU.

Aphria (APHA) urmează să-și finalizeze fuziunea cu Tilray (TLRY) în acest trimestru, creând cea mai mare companie mondială de canabis, ca venituri. Noua companie se va îndrepta către piețe din Marea Britanie, Suedia, Polonia, Luxemburg și China, și au discuții în curs de desfășurare în India, au declarat reprezentanții Aphria.

Extinderea către piețele din Europa va avea loc în câteva săptămâni, cel mai devreme, când Tilray va începe distribuirea în Luxemburg, Aphria și Tilray urmând să pătrundă pe piața din Polonia până în al treilea trimestru al acestui an.

Se așteaptă ca Aphria să își raporteze rezultatele, investitorii urmând să vadă dacă compania a reușit să își mențină sau să depășească creșterea impresionantă de 33% a veniturilor din trimestrul trecut.

În ultimii ani, eToro a văzut un interes crescut al investitorilor individuali pentru acțiunile din industria canabisului și a înființat un portofoliu de acțiuni de marijuana medicinală. Sectorul este unul cu creștere masivă, dar extrem de sensibil în ce privește cadrul de reglementare – în ultimii ani beneficiind de o acceptare mai mare pe măsură ce marijuana a fost legalizată pentru uz medicinal în zeci de țări și în majoritatea statelor americane.

Distribuie:

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Sfaturi InfoCons: la ce trebuie să fim atenți când achiziționăm bijuterii?

Este 1 februarie, începutul unei luni dedicate dragostei și...

De zece ori, angajator de zece: JTI România

JTI este Top Employer (Angajator de Top) pentru al...