International Conference on Economics and Social  Sciences (ICESS) la ASE București – 13-14 iunie 2024

Date:

Academia de Studii Economice din București anunță desfășurarea, în perioada 13-14 iunie 2024, a conferinței instituționale anuale International Conference on Economics and Social  Sciences (ICESS), aflată la cea de a 7-a ediție. Tema ediției din acest an este Exploring Global  Perspectives: the Future of Economics and Social Sciences

Deschiderea oficială a conferinței are loc joi, 13 iunie a.c., având ca invitați speciali în sesiunea  plenară pe Cristian Badarinza, profesor la Singapore National University, alumnus ASE, cu prelegerea Real estate sustainability: Taking stock or going with the flow?, Suman Mishra,  profesor la Southern Illinois University Edwardsville, SUA cu prelegerea Media Industries and  AI: The Changing Landscape of Business and Communication și pe Sorin Nastasia, profesor  la Southern Illinois University Edwardsville, SUA cu prelegerea Environmental, Social, and  Governance (ESG) Practices for 21st Century Businesses

Vineri, 14 iunie a.c., cadre didactice și cercetători din țară și din străinătate vor prezenta peste 270 de lucari în cadrul celor 12 secțiuni din cadrul conferinței, subiecte legate de:  sustenabilitate în contextul celor 17 obiective de dezvoltare durabilă, economie experimentală,  provocări și oportunități legate de inteligența artificială, impactul fiscalității, digitalizare și  competitivitate economică, dezvoltare tehnologică și digitalizare, antreprenoriat și provocări în  era digitală, blockchain și inovație pe piața financiară, impactul economic al crizei energetice  și multe altele. 

De asemenea, vor avea loc workshopurile SDG: Integrating Sustainable Development Goals  into Real World: Challenges and Opportunities, Workshop for Young Researchers și  Experimental economics, application for innovation economy, la care vor participa și  specialiști din mediul economico-social. 

Conferința va beneficia de prezența specialiștilor din România și de la universități partenere din: SUA, Germania, Franța, Grecia, Spania, Italia, Japonia, Polonia, Portugalia, Regatul Unit,  Slovacia, etc iar o mare parte dintre lucrările științifice sunt rezultatul colaborării cu profesori  de la universități partenere din străinătate, dar și cu specialiști din mediul economico-social. Conferința are ca suport platforma ScholarOne (Clarivate) și are ca parteneri rețeaua  internațională de universități HERMES, EM Strasbourg Business School, Institutul de  Prognoză Economică al Academiei Române, Institutul Național de Cercetare Științifică în  domeniul Muncii și Protecției Sociale, Enformation, United Media Services. 

Colaborarea cu mediul de afaceri este o dimensiune importantă pentru cercetarea din  universitatea noastră și dorim să creăm un parteneriat sustenabil care să producă efecte  benefice pe termen lung. Rezultatele cercetării academice trebuie să ajute în mod concret la 

identificarea unor soluții viabile pentru mediul de afaceri.” (Prof. univ. dr. Alina Mihaela  Dima, prorector Cercetare, dezvoltare, inovare, ASE). 

Academia de Studii Economice din București este liderul învățământului superior economic,  de business și de administrație publică din România și Europa de Sud-Est, bine poziționată în  rankingurile internaționale de prestigiu. Cu o tradiție de peste 111 ani, ASE este o universitate  modernă, care se adaptează constant la provocările economiei de piață în strânsă legătură cu  cerințele mediului de afaceri, oferind mereu noi oportunități celor 25.000 de studenți români și  străini. Academia de Studii Economice din București se mândrește cu cei 350.000 de  absolvenți, care s-au remarcat, după absolvire, ca profesionişti de excepţie în toate domeniile  vieţii economice şi sociale, atât în România, cât şi în străinătate. 

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Lansarea unei noi game de PC-uri Maguay

Compania Maguay, caracterizată drept „cea mai veche companie...

Ziua Silvicultorului, marcată de Romsilva și Asociația Administratorilor de Păduri

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva și Asociația...

CCIR și Romanian Board of Trade Toronto susțin parteneriatul economic România-Canada

Președintele Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR),...

MET România, 15 ani de activitate pe piața locală de energie

Compania MET România, parte a grupului elvețian MET,...