OLX România colaborează cu Poliția Capitalei pentru a combate fraudele online

Date:

OLX România anunță un parteneriat important cu Poliția Capitalei, pentru a spori eforturile de prevenire și combatere a fraudelor online. Această colaborare a fost evidențiată în timpul vizitei recente a reprezentanților Serviciului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București la sediul OLX. Aceasta a inclus o sesiune de formare condusă de experții Departamentului de Fraude OLX, special concepută pentru unitatea de prevenire a criminalității a poliției și pentru elevii liceelor locale.

La întâlnire, desfășurată la sediul OLX, au fost prezenți trei membri ai Serviciului de Analiză și Prevenire a Criminalității, doisprezece elevi de la Liceul C.A. Rosetti din București și un profesor. Sesiunea s-a concentrat pe informarea participanților asupra modului în care pot identifica și preveni fraudele online. 

Informațiile cheie din sesiunea de formare

Identificarea anunțurilor potențial frauduloase: Participanții au învățat cum să identifice semnalele de alarmă caracteristice anunțurilor frauduloase, inclusiv conturi recent create, prețuri semnificativ sub valoarea pieței, fotografii preluate de pe alte site-uri și urgența de a finaliza vânzările.

Conștientizarea phishing-ului: Sesiunea a acoperit tacticile comune de phishing, subliniind importanța prudenței în fața mesajelor nesolicitate care direcționează utilizatorii către canale de comunicare alternative și solicită informații personale.

Raportarea activităților suspecte: Au fost oferite sfaturi practice despre modul cum participanții pot raporta anunțurile suspecte direct prin platforma OLX, pentru a genera acțiuni rapide împotriva potențialilor fraudatori.

Mesaje educaționale: Participanții au fost informați despre importanța de a rămâne în cadrul platformei de mesagerie OLX, evitând link-urile necunoscute și fiind precauți în fața comunicărilor care par automatizate sau traduse.

„Această colaborare cu Poliția Română este o dovadă a angajamentului nostru de a crea o piață online mai sigură,” a declarat Robert Marcu, reprezentantul Departamentului AntiFraudă OLX România. „Prin informarea autorităților și educarea tinerei generații, luăm măsuri proactive pentru a reduce frauda online și pentru a spori încrederea utilizatorilor în platforma noastră.”

OLX România intenționează să continue acest efort colaborativ printr-o serie de sesiuni de formare și campanii de conștientizare, vizând să acopere un public mai larg în toată România. Inițiativele viitoare se vor concentra pe integrarea tehnologiilor avansate de detectare a fraudelor și pe extinderea resurselor educaționale disponibile pentru public.

Pentru mai multe informații despre inițiativele de prevenire a fraudelor ale OLX România, vă rugăm să vizitați Pagina de Siguranță a OLX România.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Rata şomajului în județul Ilfov în iunie 2024

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Ilfov...

Fonduri prin platforma Seedblink, pentru elevi din școli și licee

Platforma educațională digitală Spark Generation, din Cluj-Napoca, anunță că...

Împrumut Garanti BBVA Leasing de la BERD, în sprijinul IMM-urilor

Garanti BBVA Leasing, parte a Grupului Garanti BBVA...