Parteneriat Strategic între Federația Patronală Petrol și Gaze (FPPG) și Academia de Studii Economice din București (ASE) pentru Dezvoltarea Educațională și Cercetarea Interdisciplinară 

Date:

Federația Patronală Petrol și Gaze (FPPG) și Academia de Studii Economice din București (ASE) anunță cu bucurie semnarea unui acord de colaborare care pune formal bazele unui parteneriat strategic destinat să promoveze colaborarea în domeniile educației și cercetării interdisciplinare. Acest parteneriat marchează o etapă semnificativă în utilizarea combinată a competențelor, experienței profesionale și resurselor tehnice și umane ale ambelor instituții, pentru a susține dezvoltarea academică și profesională a studenților și absolvenților.

Parteneriatul stabilit între cele două entități vizează în principal îmbunătățirea procesului educațional și formarea profesională. Acesta include organizarea de cursuri, stagii de pregătire, practici profesionale, conferințe, workshop-uri și seminarii. Aceste activități sunt concepute pentru a ușura tranziția studenților și absolvenților către piața muncii, stimulând totodată interesul și motivația lor pentru cariera viitoare.

Un alt pilon fundamental al parteneriatului este dezvoltarea cercetării și inovației. Acesta include îmbunătățirea resurselor tehnice și legislative, prin inițiative de cercetare-dezvoltare comune. Parteneriatul facilitează, de asemenea, sprijinul reciproc în domeniile transferului tehnologic și consultanței științifice, esențiale pentru progresul academic și profesional.

În ansamblu, parteneriatul se concentrează pe crearea unui cadru propice pentru dezvoltarea abilităților tehnice și științifice, asigurând totodată o bază solidă pentru viitorii profesioniști. Prin aceste inițiative, se urmărește nu doar avansarea educațională și profesională, ci și adaptarea la cerințele societății.

Prima activitate sub egida acestui parteneriat s-a desfășurat în cadrul seriei de evenimente „Viitorul Energiei. Viitorul Tău”, cu participarea ca lector a doamnei Oana Ijdelea, Managing Partner la Ijdelea & Asociații și Directorul Departamentului Juridic al Black Sea Oil and Gas.

Seria de evenimente „Beyond Generations”, inițiată de FPPG acum patru ani și destinată studenților, a evoluat în acest an sub denumirea „Viitorul Energiei. Viitorul Tău”. Aceasta cuprinde șase întâlniri, organizate fie în format online, fie fizic, și se adresează studenților din România. 

Scopul principal al acestor evenimente este de a sublinia importanța tinerilor în industria de petrol și gaze și în direcția pe care aceasta o va urma. Ne propunem să oferim informații esențiale despre sectorul energetic, să inspirăm și să stimulăm tinerii, încurajându-i să fie activi în comunitate și să participe la discuții legate de tematicile energetice.

Prof. univ. dr. Nicolae Istudor, Rector al ASE: „ASE este liderul învățământului superior economic și de administrație publică din România și Europa de Sud-Est, fapt confirmat de pozițiile de top pe care le deține în clasamente universitare internaționale. Academia este bucuroasă să dezvolte acest parteneriat strategic cu FPPG, astfel încât cu ajutorul experților furnizați de ambele instituții să putem contribui la o dezvoltare armonioasă a viitorilor specialiști de care are nevoie economia românească în conformitate cu cerințele impuse de procesele generate multidisciplinar de tranziția energetică.”

Daniel Apostol, Directorul General al FPPG: „Federația Patronala Petrol și Gaze este permanent preocupată de transformarea economiei și de tranziția energetică. De altfel, Viitorul Energiei este un proiect prin care ne propunem să promovăm noile tehnologii din energie și beneficiile acestora. Pentru că tranziția energetică și transformarea economică în consecință nu se pot realiza fără o adaptare a forței de muncă la noile cerințe, dorim să stimulăm dialogul dintre mediul academic și experții FPPG astfel încât, prin cooperare, să contribuim direct la formarea viitorilor profesioniști din domeniul economic, tehnic, juridic, autorități și politicieni. „Viitorul energiei. Viitorul tău.” este tocmai platforma dedicată acestei frumoase misiuni și ne bucurăm să derulăm acest efort împreună cu prestigioasa Academie de Științe Economice.”

Acest parteneriat strategic subliniază angajamentul ambelor instituții de a îmbunătăți educația și cercetarea în România, oferind studenților și specialiștilor oportunități excepționale de dezvoltare.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Restart Energy a finalizat două proiecte fotovoltaice pentru compania Com Divers, în valoare totală de peste 300.000 de euro

Armand Domuța, CEO & Founder Restart Energy: „Proiectele fotovoltaice...

Proiecte de tehnologie digitală privind moneda digitală CBDC

| de Elena Dobre, membru al Asociației pentru Studii și Prognoze Economico-Sociale – filiala Dobrogea

Ungaria über alles…

| de Laurențiu Mironescu președintele Ligii Navale Române

Țările în curs de dezvoltare… se dezvoltă

Transformările structurale care au loc în lume, pe multiple...