PwC România a asistat Rezolv Energy la încheierea a două noi tranzacții în domeniul energiei regenerabile în România

Date:

O echipă de consultanți specializați în tranzacții ai PwC România a acordat servicii de due-diligence financiar și fiscal, asistență în tranzacții și servicii de structurare fiscală pentru Rezolv Energy în două noi tranzacții în domeniul energiei regenerabile în România, proiecte cu o capacitate combinată de peste 1.000 MW.

Este vorba despre pachetul majoritar de acțiuni la Low Carbon, care dezvoltă două parcuri eoliene onshore la Adamclisi și Deleni (județul Constanța), și de preluarea parcului eolian Vis Viva din Buzău.

PwC România a asistat Rezolv și în achiziția parcului solar de 1.044MW din Arad.

„Ne bucurăm că Rezolv Energy ne-a acordat încredere să îi asistăm în toate cele trei tranzacții încheiate anul acesta în România, care au marcat și intrarea companiei pe piața locală. Noile proiecte vor contribui la creșterea producției de energie regenerabilă și, prin urmare, la atingerea obiectivelor de mediu ale României”, a declarat Cornelia Bumbăcea, Partner PwC România.

În cadrul acestei tranzacții, echipa care a acordat servicii de due diligence financiar a fost formată din Cornelia Bumbăcea, Partener, Andreea Mitiriță, Partener, Andreea Bocioacă, Director, Cristina Fuioagă, Director, Mădălin Manea, Manager, Medina Nicolescu, Senior Consultant, Gabriel Gheorghe, Senior Consultant and Cosmin-Ionuț Pantelimon, Senior Consultant.

„Situația geopolitică și macroeconomică recentă au pus și mai mult accentul pe costurile și disponibilitatea energiei în contextul mai larg al tranziției energetice, astfel că necesitatea de a investi în noi proiecte de energie regenerabilă este mai mult decât binevenită. Rezolv Energy a văzut această oportunitate și este deja la a treia tranzacție în acest domeniu”, a declarat Andreea Mitiriță, Partner PwC România.

Rezolv Energy este susținută de Actis Energy 5, un fond cu un capital de investiții de 6 miliarde de dolari pentru a accelera tranziția energetică la nivel global.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

ENGIE a finalizat procesul de achiziție a unui parc eolian cu o capacitate de 80 MW în județul Constanța

ENGIE Romania a finalizat procesul de achiziție a unui...

Un nou capitol al cooperării România-Kazahstan

Președintele Camerei de Comerț și Industrie a Municipiului București...