Reff & Asociații și Deloitte România au asistat proprietarii Expo Market Doraly în vânzarea integrală a parcului comercial către dezvoltatorul imobiliar WDP 

Date:

– O echipă multidisciplinară formată din avocați din cadrul Reff & Asociații | Deloitte Legal și din consultanți financiari și fiscali din cadrul Deloitte România au asistat proprietarii Expo Market Doraly, Gheorghe Iaciu și fondul de investiții imobiliare ARA Europe, în vânzarea integrală a parcului comercial către dezvoltatorul imobiliar belgian WDP, al doilea cel mai mare proprietar de spații industriale-logistice din România, având un portofoliu de aproape 1,7 milioane de metri pătrați. Tranzacția a fost semnată în noiembrie 2023 și finalizată recent, în urma obținerii aprobărilor din partea Consiliului Concurenței.

Platforma Expo Market Doraly reprezintă unul dintre primele parcuri comerciale en-gros, cash & carry și logistic urban din România, cu o suprafață de aproximativ 110.000 mp și un total de 37 de pavilioane, având un portofoliu de peste 400 de chiriași din diverse sectoare comerciale. Proiectul a fost inițiat de Gheorghe Iaciu și, ulterior, extins prin participarea unui fond de investiții imobiliare reprezentat de ARA Europe. Prin această achiziție, WDP, care este activ în România în domeniile industrial şi logistic, intră și pe segmentul wholesale. După preluare, Gheorghe Iaciu și actuala echipă de management a Expo Market Doraly vor continua să gestioneze proiectul, împreună cu noul proprietar, care se va ocupa de administrarea activelor.

Echipa Reff & Asociații | Deloitte Legal a fost implicată în acest proiect dintr-un stadiu incipient și a oferit asistență juridică prin realizarea unui proces integrat de due diligence cu scopul vânzării platformei Expo Market Doraly și prin organizarea documentelor necesare în vederea efectuării unei analize similare de către un potențial cumpărător. De asemenea, echipa Reff & Asociații | Deloitte Legal a fost implicată în pregătirea documentației inițiale și structurarea tranzacției, precum și în negocierea documentației contractuale cu echipa WDP, atât în etapa semnării, cât și în etapa finalizării tranzacției. Aceasta a fost alcătuită din Irina Dimitriu, Partener și liderul practicii de drept imobiliar, Larisa Popoviciu, Senior Managing Associate, și Maria Nițulescu, Managing Associate. Din cadrul Deloitte România, la succesul proiectului au contribuit experții în consultanță financiară Dragoș Cruceru, Director, Georgiana Teodorescu, Manager, și Ruxandra Vasile, Senior Associate, precum și specialiștii în fiscalitate Alexandra Smedoiu, Partener, și Ana Petrescu-Mujdei, Senior Manager.

„Proiectul Expo Market Doraly, care a făcut obiectul acestei tranzacții, este unul dintre cele mai cunoscute parcuri comerciale de profil de pe piață. Diversitatea componentelor care alcătuiesc acest proiect – numărul ridicat de pavilioane și terenuri, portofoliul chiriașilor, echipa de management – a generat un grad ridicat de complexitate juridică în structurarea tranzacției în conformitate cu cerințele clientului, structură care a trecut prin mai multe modificări pe parcursul anilor, inclusiv survenite în contextul pandemiei din anul 2020 și, ulterior, în urma schimbărilor contextului geopolitic din România. Echipele multidisciplinare Deloitte au fost implicate timp de mai mult de patru ani în acordarea de consultanță pentru platforma Expo Market Doraly și acum, la final de capitol, le mulțumesc, în numele colegilor, clienților noștri pentru încrederea acordată în navigarea provocărilor și complexităților unui proiect atât de cunoscut în România”, a declarat Irina Dimitriu, Partener la Reff & Asociații | Deloitte Legal și liderul practicii de drept imobiliar.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Restart Energy a finalizat două proiecte fotovoltaice pentru compania Com Divers, în valoare totală de peste 300.000 de euro

Armand Domuța, CEO & Founder Restart Energy: „Proiectele fotovoltaice...

Proiecte de tehnologie digitală privind moneda digitală CBDC

| de Elena Dobre, membru al Asociației pentru Studii și Prognoze Economico-Sociale – filiala Dobrogea

Ungaria über alles…

| de Laurențiu Mironescu președintele Ligii Navale Române

Țările în curs de dezvoltare… se dezvoltă

Transformările structurale care au loc în lume, pe multiple...