Școala Remedială de Vară organizată de Alianța pentru Educație Remedială reîncepe cursurile pe 25 iunie

Date:

Alianța pentru Educație Remedială (A.E.R.) a dat startul unui nou program „Școala Remedială de Vară”. Cursurile sunt disponibile gratuit pentru elevii din clasele de ciclu primar și gimnazial, inclusiv clasa pregătitoare, și pot fi accesate la următorul link: www.aer.school

Programul vine în sprijinul elevilor care se confruntă cu decalaje de învățare și au nevoie de educație remedială la limba română și matematică. Aflat la cea de-a cincea ediție, a susținut până în prezent peste 6.000 de elevi participanți. Aproximativ 70% dintre aceștia provin din mediul urban. Totodată, la ediția de anul acesta sunt înscriși 40 de profesori (învățători, profesori de matematică și limba română) care susțin orele remediale cu elevii. Aceștia provin din toate zonele învățământului românesc: școli din mediul rural, mediul urban, școli de stat, colegii naționale sau școli de cartier. 

„Cei mai mulți dintre profesori ne sunt alături încă de la prima sesiune a Școlii Remediale. De-a lungul timpului, au format aici o adevărată comunitate, menținând legătura pe tot parcursul anului și invitându-se reciproc la diverse evenimente, conferințe și activități educaționale. Când aduni laolaltă profesori minunați și cu inițiativă, lucrurile se dezvoltă natural, apar idei și energii noi, aproape că nu mai este necesar să le oferi o direcție, deoarece o găsesc singuri. În plus, faptul că vin profesori din diverse zone ale sistemului de învățământ românesc, aduce o experiență deosebită. Fiecare contribuie cu perspective din domenii pe care ceilalți le cunosc mai puțin. Rezultatul este un act educațional de înaltă calitate, responsabil și orientat pe nevoile elevilor noștri”, spune Marcel Bartic, Coordonator educațional al Școlii AER. 

Participarea la Școala Remedială de Vară se face în baza completării formularului de înscriere disponibil pe www.aer.school. Urmează apoi o primă etapă de testare sumativă pentru evaluarea nivelului de cunoștințe al elevilor. Pe baza rezultatelor obținute se vor forma mai multe grupe în funcție de clasă și de nivel. Toți elevii vor urma cursurile remediale online, pe platforma web sau în aplicația mobilă Kinderpedia. 

Printre elevii care s-au înscris la cursurile Școlii Remediale se numără și copii ai căror părinți s-au întors sau intenționează să se întoarcă în țară. Motivația participării la aceste cursuri ține de preocuparea părinților de a-și ajuta copiii să se adapteze la curriculumul românesc și la sistemul nostru de predare. „Inexistența unor programe precum cel al Școlii Remediale A.E.R. duce la o adaptare greoaie a copiilor și la eșec școlar. Ultimele date statistice indică faptul că sunt aproximativ 400.000 de copii români născuți în străinătate. Școala online ar fi cel mai bun instrument pentru a le oferi un program de adaptare la cerințe sistemului nostru educațional”, spune Gabi Bartic, director executiv Brio

Alianța pentru Educație Remedială este o inițiativă non-profit a unui grup de entități ce acționează în mediul școlar din România, sprijinind procesele de învățare și evaluare: Brio®, Kinderpedia, Magic School și Livresq.   

„Programul de educație remedială AER demonstrează, o dată în plus, rolul-cheie al tehnologiei în educație, pe cinci paliere importante: acces și incluziune – pentru că aduce expertiza și pasiunea celor mai buni profesori, în sprijinul copiilor care au cea mai mare nevoie de ele și șterge barierele geografice; conținut relevant și interactiv, adaptat felului în care consumă informație nativii digitali de astăzi; învățare vizibilă, feedback și sprijin personalizat pentru nevoile fiecărui copil; comunicare ușoară și transparentă cu familia, astfel încât părinții să poată să înțeleagă și să susțină învățarea copiilor; mai puțin timp pentru activități administrative”, a comentat Evelina Necula, co-fondatoare si CMO Kinderpedia. 

Scoala Remedială AER a fost recunoscută drept Programul Educațional al Anului la Gala ANIS 2024 – Premiile de Excelență ale Industriei IT. 

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Lansarea unei noi game de PC-uri Maguay

Compania Maguay, caracterizată drept „cea mai veche companie...

Ziua Silvicultorului, marcată de Romsilva și Asociația Administratorilor de Păduri

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva și Asociația...

CCIR și Romanian Board of Trade Toronto susțin parteneriatul economic România-Canada

Președintele Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR),...

MET România, 15 ani de activitate pe piața locală de energie

Compania MET România, parte a grupului elvețian MET,...