5th Edition | September 24 | NORD EVENT CENTER GLOBALWORTH SUMIT HALL | Bucharest
Conceptul de Sustenabilitate s-a dezvoltat într-o manieră accentuată în ultimii ani, cu o înțelegere nuanțată a celor trei dimensiuni ale sale: societate, mediu și economie. Sustenabilitatea ia în considerare tot ceea ce este inclus în zonele sociale și economice cu impact asupra mediului și pune o mare presiune asupra guvernelor, autorităților, organizațiilor, companiilor publice și private și nu în ultimul rând, oamenilor ca părți interesate în toate procesele, pentru a aborda și susține pe termen lung echilibrul ecologic pentru un viitor verde și durabil.
În acest context, THE DIPLOMAT-BUCHAREST & SUSTAINABILITY TODAY organizează pe 24 septembrie, în cadrul Nord Events Center, Globalworth, Summit Hall, cea de-a 5-a ediție a FORUMULUI DE DURABILITATE ÎN AFACERI, urmat de GALA PREMIILOR DE DURABILITATE, ajunsă la a 4-a ediție și dedicată recunoașterii și recompensarii performanței inițiativelor, proiectelor, companiilor și liderilor care acționează în industrii intersectoriale din România.
Tranziția la sustenabilitate necesită o auto-analiză profundă, resurse financiare, implementarea digitalizării și soluții bazate pe tehnologie. O companie și o societate durabilă este una al cărei scop și acțiuni se bazează în mod egal pe abordări financiare, de mediu și sociale.
AGENDA EVENIMENTULUI
13:00 – 13:30 WELCOME GUESTS & OFFICIAL OPENING ADDRESS
13:30 – 14:45 SUSTAINABILITY FORUM- SESSION I
14:45 – 15:00 COFFEE BREAK
15:00 – 16:30 SUSTAINABILITY FORUM- SESSION II
16:30 – 17:10 SUSTAINABILITY FORUM- SESSION III
17:10- 17:30 COFFEE BREAK
17:30 – 18:15 SUSTAINABILITY FORUM- SESSION IV
18:15 – 19:15 NETWORKING COCKTAIL & GALA DINNER
19:15 – 21:00 THE AWARDS CEREMONY
LEADERSHIP ÎN DURABILITATE | ACȚIUNI | EFECTE | TRANSFORMAREA AFACERILOR
Ediția din acest an recunoaște PERFORMANȚA companiilor, managerilor, liderilor de opinie și inițiativelor din industrii strategice care s-au remarcat prin acțiuni eficiente în cele mai stringente aspecte ale peisajului economic din România.
MODERATORI
ALEX LAIBAR, Executive Director, Circular Economy Coalition, Director executiv Coalitia pentru Economie Circulara CERC
MIHAELA CROITORU, Sustainability, Climate & ESG Adviser, CEO Sustainability Lens
RAUL POP, Waste Management Expert, ECOTECA
SESIUNEA I
VOCEA AUTORITĂȚILOR ȘI ACTUALIZĂRI ÎN EVOUȚIA SUSTENABILITĂȚII ÎN 2024
Actualizari ale reglementărilor și deciziilor cu referire la proiectele cu impact asupra mediului. Vocea autorităților, factorilor de decizie, oficialilor guvernamentali și liderilor din industrii, cu scopul unui dialog eficient și al alinierii acțiunilor competente la reglementarile internaționale.
- Care sunt principalele politici și actualizări/ajustări de conformitate în abordarea obiectivelor de sustenabilitate în 2024?
- Cum sunt capitalizate fondurile PNRR în atingerea obiectivelor sustenabile?
- Care sunt pașii și actualizările strategiei României privind sustenabilitatea, din perspectiva reprezentanților și autorităților Guvernului României, împreună cu organizațiile decizionale și lideri din comunitățile de afaceri în materie de sustenabilitate?
- Ce aspecte de sustenabilitate si referinte ar trebui îmbunătățite, clarificate sau schimbate pentru o evolutie puternica in domeniul sustenabilitatii, luand in considerare Instrumentele pentru transparența măsurilor pentru atingerea țintelor de sustenabilitate precum CSRD – Directiva privind raportarea dezvoltării durabile a companiilor, ghidurile de taxonomie disponibile și Codul Român al Sustenabilității
SESIUNEA II
IMPACTUL CROSS – SECTOR AL APLICĂRII CONCEPTELOR DE SUSTENABILITATE
Impactul obiectivelor și strategiilor de sustenabilitate asupra comunităților și industriilor poluante este analizat constant de organismele guvernamentale, asociații de mediu, etc. , generând noi modele de afaceri, produse și chiar noi domenii in economie, în contextul unei economii circulare. Principiile sustenabilitatii se referă la a crea o societate incluziva, sigura, rezistenta și sustenabila. Aceste concepte sunt vizibile practic în strategiile și proiectele companiilor referitoare la reducerea impactului comunității asupra mediului, managementul riscului la dezastre, etc.
- Care sunt aspectele care trebuie abordate în atingerea obiectivelor de reducere a amprentei de carbon a activitatior companiilor?
- Care sunt principalele obiective care trebuie luate în considerare de companiiîn crearea infrastructurii de business sustenabile?
- Ce instrumente, proiecte inovatoare sunt dezvoltate de companii pentru a îndeplini obiectivele ecologice?
- Ce măsuri sunt aplicate de companii pentru un design sustenabil al afacerilor?
SESIUNEA III
ACȚIUNI DE REDUCERE A AMPRENTEI DE CARBON
Preocuparea globala de a reduce amprenta de carbon pe toate palierele economiei si societatii s-a intensificat in ultimii ani si guvernele au stabilit obiective de reducere a emisiilor semnificativ mai agresive. In acest context, instrumentele si metodele de masurare, cuantificare si reducere a amprentei de carbon au devenit cruciale pentru a stabili reperele clare in atingerea obiectivelor. Verificarea amprentei de carbon permite organizatiilor sa isi demonstreze angajamentul pentru protejarea mediului, sa se distinga de concurenta si sa isi asigure clientii ca sunt implicati in dezvoltarea sustenabila.
- Care sunt aspectele care trebuie abordate în atingerea obiectivelor de reducere a amprentei de carbon a activitatior companiilor?
- Care sunt principalele instrumnete prin care se masoara, cuantifica si se intervine asupra amprentei de carbon?
- Ce instrumente, proiecte inovatoare sunt dezvoltate de companii pentru a îndeplini obiectivele de reducere a amprentei de carbon?
- Ce practici sunt sustenabile pentru genstionarea deseurilor si emisiilor poluante?
SESIUNEA IV
ASPECTE PRACTICE DE SUSTENABILITATE
Sustenabilitatea în dezvoltarea afacerilor schimbă modul în care liderii companiilor își formulează, abordează și își execută rolurile. Schimbările majore în abordările liderilor de afaceri din ultimii ani arată că aceștia au devenit din ce în ce mai preocupați de impactul activităților, produselor și relațiilor lor de afaceri asupra mediului și a oamenilor. Din acest motiv, companiile care integrează cu succes principiile de sustenabilitate reprezinta parteneri de afaceri sustenabili.
- Ce proiecte inovatoare fac agenda verde a companiilor în 2024?
- Care sunt principalii actori de dialog și colaborare pentru companii în dezvoltarea proiectelor lor durabile?
- Cum abordează liderii din instituții și companii și insuflă cultura sustenabilității în organizațiile lor?
- Ce instrumente financiare în ceea ce privește abordarea sustenabilitatii ar trebui să fie prioritizate si implementate in beneficul companiilor si derularii proiectelor?
THE SUSTAINABILITY AWARDS GALA
ILINCA PANDELE, Member of the Executive Board, Head of Department Members’ Services and Vocational Education & Training, AHK Romania
COLIN LOVERING , Chairman – British Romanian Chamber of Commerce
MIHAELA CROITORU, Sustainability, Climate & ESG Adviser, CEO Sustainability Lens
RAMONA JURUBITA, Country Managing Partner, KPMG Romania & Moldova, FIC Vice President
MONICA MOVILEANU, Partner, ESG Leader, PwC România
ALEX LAIBAR, Executive Director, Circular Economy Coalition, Director executiv Coalitia pentru Economie Circulara CERC
ADELINA DABU, Head of Public Affairs, Confederația Patronală Concordia
MIHAELA FRASINEANU, State Counselor, Environment Protection, Prime Minister’s Chancellery
GALA PREMIILOR PENTRU SUSTENABILITATE IN AFACERI este dedicată performanței și angajamentului dovedit în dezvoltarea inițiativelor, proiectelor și liderilor durabili din sectoarele de afaceri ale economiei românești, pentru a evidenția și mai mult importanța primordială de a acționa sustenabil indiferent de industrie sau regiune.
GENERAL AWARDS CATEGORIES
GAME CHANGER IN SUSTAINABILITY
SUSTAINABILITY FRONTRUNNER IN THE INDUSTRY
EDUCATIONAL PROJECT IN SUSTAINABILITY
SMART SUSTAINABLE CONCEPT
SUSTAINABILITY PARTNERSHIP OF THE YEAR
SOCIAL VALUE INITIATIVE IN SUSTAINABILITY
ESG INVESTOR OF THE YEAR
CIRCULAR ECONOMY INNOVATION OF THE YEAR
BEST SUSTAINABLE FINANCE SOLUTIONS PROVIDER
WASTE AND RESOURCE MANAGEMENT PROJECT OF THE YEAR
SUSTAINABLE SUPPLY CHAIN OF THE YEAR
TECHNOLOGY IMPACT AWARD
SUSTAINABILITY AMBASSADOR
LEADERSHIP IN SUSTAINABILITY
PERSONALITY OF THE YEAR IN CIRCULAR ECONOMY
SPECIAL AWARDS CATEGORIES
NET-ZERO CARBON STRATEGY OF THE YEAR
SUSTAINABILITY REPORTING & COMMUNICATIONS
BRAND OF THE YEAR
EVENIMENTUL ESTE SUSTINUT DE:
PARTENER STRATEGIC – CERC – CIRCULAR ECONOMY COALITION
PARTENER PLATINUM – RETURO SGR
PARTENERI GOLD – SOCIETE GENERALE GLOBAL SOLUTION CENTRE, ACCA, COCA-COLA HBC, HIDROELECTRICA, AUCHAN RETAIL ROMANIA, VASTINT ROMANIA, CARREFOUR ROMANIA, PWC ROMANIA, SPHERA FRANCHISE GROUP, CHEP ROMANIA, tbi bank, TINMAR ENERGY, BA GLASS, ORANGE ROMANIA, BERGENBIER, FORVIS MAZARS, VPK PACKAGING, ROMPAP, BOSCH ROMANIA, GREENGROUP
TECHNOLOGY PARTNER – VODAFONE ROMANIA
PARTENERI – INFORM GROUP, ROMBAT SA, TERAPLAST, LEROY MERLIN, PROFI, ECOTECA, SUSTAINABILITY LENS, OSAPIENS, ICI BUCHAREST, TOMRA, ROMGAZ, ELECTRICA FURNIZARE
INSTITUŢII PARTENERE – CONCORDIA, AHK ROMANIA, BRCC BRITISH ROMANIAN CHAMBER OF COMMERCE, HENRO, CLUJ IT CLUSTER, LOVERING AND PARTNERS BUSINESS CONSULTANTS
PARTENERI MEDIA –OUTSOURCING TODAY, SUSTAINABILITY TODAY, FINANCIAL INTELLIGENCE, ROMANIA DURABILA, ECONOMISTUL, CLUB ECONOMIC, ZIARUL BURSA