Vlad Năstase este primul român ales vreodată în conducerea globală a Turnaround Management Association

Date:

Vlad Năstase, CEO Concilium – companie de consultanță în restructurare de business și Președintele filialei române a Asociației de Turnaround Management este primul român ales în board-ul de conducere al asociației globale, cu sediul în Statele Unite.

Înființată în 1988, Turnaround Management Association (TMA) este singura asociație internațională non-profit dedicată soluțiilor de revigorare corporativă (corporate renewal) și a managementului de tip turnaround, cu filiale în 52 de țări și peste zece mii de membri. Asociația e prezentă și în România din 2012 și are peste 50 de membri – specialiști în banking, restructurări, avocatură de afaceri, investiții și consultanță financiară.

„Deși încă nouă în România, această soluție de management câștigă tot mai mult teren în contextul generat de criza sanitară, ale cărei efecte se vor vedea în economia noastră cu precădere în primul trimestru al anului viitor. Tocmai de aceea, împreuna cu echipa TMA România, facem eforturi să contribuim cât mai eficient la informarea antreprenorilor și managerilor în acest sens, pentru care am lansat recent un Ghid cu privire la soluțiile de restructurare pe care le pot accesa ca să evite dezechilibrarea business-ului și să salveze locurile de muncă. Faptul că țara noastră e prezentă de acum în board-ul acestei organizații internaționale facilitează și mai mult accesul la know-how și la fondurile mari de turnaround din SUA, motiv pentru care sunt extrem onorat să accept această nominalizare”, a declarat Vlad Năstase (foto), membru în board-ul global al Turnaround Management Association.

România e reprezentată pentru prima oară în echipa executivă a TMA, fapt ce va oferi țării noastre deschidere către cea mai puternică economie din lume, vizibilitate pe harta tendințelor globale și acces mai facil la finanțările internaționale în ce privește soluțiile de restructurare pentru companii. Vlad Năstase vine la conducerea TMA alături de alți 20 de profesioniști internaționali, împreună cu care va direcționa și superviza operațiunile globale ale Asociației, va eficientiza politicile de funcționare, va aproba programele fiscale și bugetul și va decide direcționarea fondurilor. În plus, își propune să întărească sinergiile dintre filialele americane și cele europene, astfel încât asociația locală să aibă acces la cele mai eficiente resurse din industrie ca să poată deveni un partener real de educație și sprijin pentru companiile românești aflate în dificultate.

Din poziția de Președinte al filialei române a Turnaround Management, Vlad Năstase își propune să continue eforturile de poziționare TMA România ca un stakeholder activ în procesul de transpunere în legislația națională a Directivei europene referitoare la restructurarea preventivă și dezvoltarea unui proiect educațional cu privire la conștientizarea vulnerabilităților în business pentru mediul antreprenorial autohton, în parteneriat cu băncile comerciale. Recent, asociația a lansat un Program de Management al Crizei – ghid de măsuri pentru antreprenori, manageri de companii și specialiști în restructurare pentru depășirea efectelor crizei și revenirea la o situație economică sustenabilă.

Vlad Năstase: O soluție de turnaround presupune instrumente complexe care nu sunt la îndemâna managementului actual și care pot fi implementate eficient în echipă cu un specialist în restructurare, în baza unei metodologii clare de lucru. De aceea, e important să recunoaștem primele semnale de alarmă a dezechilibrului în business și să ne obișnuim să solicităm ajutor specializat. Chiar dacă pentru asta e necesar să facem doi pași în spate în afacere sau să recurgem la soluții importate din alte state.”

Managementul de tip turnaround e solicitat cel mai des atunci când apar primele vulnerabilități la nivelul business-ului, când afacerea trece printr-un proces de restructurare și are nevoie de soluții complexe, implementate de un Chief Restructuring Officer sau când e necesară o opinie autorizată privind starea companiei în relația cu băncile creditoare.

Vlad Năstase are aproape 20 de ani de experiență în domeniul bancar, managementul riscului și al creditelor neperformante, restructurări de business, servicii financiare și de workout. După ce a acumulat o expertiză solidă în poziții de senior management al unor importante instituții bancare s-a reorientat spre antreprenoriat, iar acum conduce compania de consultanță financiară Concilium Consulting, cu un portofoliu de zeci de business-uri din toate industriile de referință din România.

Turnaround Management Association va organiza următorul eveniment online în 28 octombrie, Leading through Crisis, parte a unei serii de webinar-ii în care publicul va putea urmări discuții specializate despre cele mai recente tendințe globale în industria de restructurare, precum și despre integrarea trans-frontalieră a soluțiilor de turnaround în companiile globale.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Analiză Claudiu Cazacu, XTB: Precedent în „uber-izarea prețurilor”. Cum pot cartofii prăjiți să influențeze valoarea acțiunilor

Prețurile stabilite dinamic fac parte dintr-o strategie utilizată frecvent...

Economia informală în România: context, cauze și efecte

| de Prof. univ. dr. Cristian PĂUN, Academia de Studii Economice din București și Prof. univ. dr. Radu MUȘETESCU, Academia de Studii Economice din București

ASIGURĂRI. POLITICI PREZENTE ȘI VIITOARE

În cadrul conferinței „Asigurări. Politici prezente și viitoare” organizată...