Efectul Brexit asupra studiilor în Marea Britanie

Date:

Un studiu la zi efectuat de IntegralEdu – definit drept „cel mai important consultant educațional din România pentru studii în afara țării” – vine în întâmpinarea incertitudinilor provocate de Brexit și, în general, de evoluția socio-politică la nivelul Europei celor care își doresc să meargă la studii în Marea Britanie, în condițiile în care această țară reprezintă destinația cea mai solicitată de către tineri români pentru diverse forme de pregătire și educație.

După cum precizează Ana Maria Papp, manager al departamentului Universități în străinătate al companiei IntegralEdu, studiul a avut ca subiecți tineri români aflați la studii în alte țări: 48% dintre ei – în Marea Britanie, 34% – în Olanda, 14% – în Danemarca, 4% – în Elveția. Aproape 90% din totalul celor chestionați au declarat că nu s-au confruntat cu situații de discriminare. Potrivit studiului, „77% au afirmat că nu le-a fost dificil să se adapteze, doar 8% afirmând că le-a fost greu să se acomodeze, mai ales din cauza oamenilor”. 79% dintre respondenți au considerat decizia de a studia în străinătate ca benefică pentru lansare în carieră. Din punctul de vedere al acumulărilor, 76% au apreciat aceste studii ca experiență în viață, iar 60%, ca experiență academică; nu s-a înregistrat niciun răspuns negativ.

Varianta integrală a articolului este disponibilă doar pe bază de abonament

Distribuie:

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

EY România: Anul 2023 va marca o nouă etapă în abordarea digitală a raportărilor și controalelor fiscale

Transparența și schimbul de informații la nivel internaţional vor...

Google sub lupa autorităților antitrust în SUA. Ar putea fi divizat gigantul?

Este oare posibil ca „era Google” să se apropie...

Peste 58% din români vor să își schimbe jobul în 2023, în timp ce 55,4% vor să facă o reconversie profesională în următorii 5...

Criză, scumpiri, război, sărăcie - cuvintele-cheie care ne guvernează...

România în proceduri de infringement și în domeniul energiei și climei

Comisia Europeană solicită CROAȚIEI, UNGARIEI și ROMÂNIEI să prezinte...