Laser Valley – Land of Lights, un ecosistem de inovare și afaceri

Date:

Cadrul pentru deschiderea cercetării de foarte înalt nivel către business high tech îl va oferi Valea Laserului – Țara Luminilor (Laser Valley – Land of Lights), „un ecosistem de cercetare dinamic și deschis spre lume, care se dezvoltă într-un mediu construit de calitate, eficient și interesant; un loc pentru a trăi, a te distra, a te educa, un centru pentru știință, pentru cercetare, un nucleu al inovației, al afacerilor și al mobilității”.

Pentru construirea acestuia a fost organizat concursul internațional de idei „Laser Valley – Land of Lights”, inițiat de Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice, cu sprijinul Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” și al Universității Tehnice de Construcții din București. Bazată pe o viziune mergând spre anul 2035, competiția a avut ca obiectiv identificarea celei mai bune soluții care să cuprindă „întreaga arie dintre sudul Bucureștiului și râul Argeș, incluzând orașul Măgurele, lacul Mihăilești și portul 1 Decembrie”.

Boardul concursului, reprezentat prin prof. dr. arh. Marian Moiceanu, rector al Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” și prof. dr. arh. Tiberiu Constantin Florescu, prorector, precizează că au concurat 26 de proiecte din cinci țări. Criteriile de evaluare au fost: abilitatea de a articula creativitatea cu idei inovatoare; urmărirea obiectivelor competiției și criteriile de proiectare în raport cu aria urbană în speță; originalitatea și noutatea în utilizarea unor concepte durabile; abilitatea de a integra diferite discipline în proces; calitatea design-ului; claritatea materialului prezentat; comunicarea clară a aspectelor esențiale ale abordării”.

Varianta integrală a articolului este disponibilă doar pe bază de abonament

Distribuie:

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Asistență profesionistă pentru Mozaik Investments în achiziția unui pachet minoritar de acţiuni la Untold Universe

Fondul de investiţii Mozaik Investments a beneficiat de asistența...

Colliers: Redresarea pieței de birouri este departe de a se fi încheiat

Cererea totală de închiriere pe  piața de birouri a...