CES 2018 – The new smart!

Date:

Nu este niciun secret că CES (Consumer Electronics Show, Las Vegas) este locul în care aproape toți producătorii de tehnologie vin la începutul fiecărui an pentru a prezenta cele mai noi și cele mai interesante produse și tehnologii. Chiar dacă nu toate aceste produse și tehnologii vor ajunge pe rafturile magazinelor sau în casele oamenilor, ele sunt o indicație foarte bună a direcției în care se îndreaptă această industrie (industria bunurilor de larg consum). CES 2018 nu este o excepție, iar cuvântul de ordine pentru ediția din acest an este SMART.
Am vizitat CES de două ori și este o experiență pe care o recomand măcar o dată în viață. Atmosfera unei astfel de expoziții, zumzetul, furnicarul, nu pot fi descrise în imagini sau în cuvinte. Sunt pasionat de tehnologie, sunt ceea ce se numește un „early adopter” și, ca atare, urmăresc an de an ceea ce se întâmplă la CES, chiar dacă o fac de la distanță. Și pentru că se întâmplă atât de multe, am să încerc să fac o enumerare a lucrurilor care mi s-au părut mie interesante în acest an. Prin lucruri înțelegând fie produs, fie tehnologie, fie combinația celor două.

JBL Link View  Sursa foto: www.businesswire.com
JBL Link View
Sursa foto: www.businesswire.com
Lenovo Smart Display Sursa foto: Chris, Velazco, Engadget
Lenovo Smart Display
Sursa foto: Chris, Velazco, Engadget
LG WK9  Sursa foto: www.bytefeed.io
LG WK9
Sursa foto: www.bytefeed.io
Amazon Echo Sound Sursa foto: www.amazon.com
Amazon Echo Sound
Sursa foto: www.amazon.com

 

Samsung The Wall  Sursa foto: www.cnet.com
Samsung The Wall
Sursa foto: www.cnet.com

„Smart displays” sunt o combinație de asistent personal și smart speakers la care se adaugă un display. Produsul exista deja la vânzare pe Amazon se numește Echo Show și are la bază asistentul personal creat de Amazon: Alexa. CES 2018, prezintă dispozitive similare care au la bază asistentul Google demonstrate de producători de top cum ar fi Lenovo, JBL, LG si Sony. Pentru că o imagine spune mai mult decât o mie de cuvinte, este o evoluție firească a conceptului de smart speakers din anii trecuți (respectiv o combinație de boxe și asistent personal). Conceptul urmează a fi implementat cât de curând și în televizoarele care funcționează pe platforma Android. O dezvoltare ulterioară vor fi autoturismele care vor avea integrată platforma Android și asistentul personal de la Google.

LG rollable OLED 65”
LG rollable OLED 65”

Printre multe produse, LG a prezentat și un display OLED 4k de 65” care este suficient de subțire să poate fi rulat. Mi-e greu să-mi imaginez de ce ți-ai dori să-ți împăturești televizorul, mai ales OLED, dar sunt sigur că inginerii de la LG s-au gândit la o aplicație.
Samsung la rândul lui a prezentat un concept de televizor, mult mai interesant în opinia mea, denumit inspirat The Wall. Acesta este un televizor modular compus din panouri cu o ramă foarte îngustă care se pot adăuga și ulterior pentru a ajunge la dimensiunea dorită. Televizorul expus avea 146 de inch, dar încă nu este clar care este dimensiunea maximă până la care poate ajunge o astfel de jucărie și nici dimensiunea panourilor din care este compus.

Varianta integrală a articolului este disponibilă doar pe bază de abonament

Razvan Ziemba
Razvan Ziemba
consultant business

Distribuie:

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Sistem eficient de securitate cibernetică și protecție a vieții private

Compania Huawei evidențiază soluțiile de securitate end-to-end ca una...

Protocol între Camera de Comerţ si Industrie Bucureşti și Camera Auditorilor Financiari

Camera de Comerţ și Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB)...