Drone: taxiuri în Dubai

Date:

De ce să rămâi blocat în trafic atunci când poți pur și simplu zbura deasupra lui? Cel puțin, aceasta se dorește în Dubai, cel mai mare oraș din Emirate, care și-a anunțat intenția de a elibera roiuri de EHang 184 „Vehicule zburătoare personale” – prezentate în premieră la ediția de anul trecut a CES, unde au uimit publicul. Dronele în regim de taxi ar asigura legături rapide, mai ales pentru cei care sunt nevoiți să se deplaseze cu feribotul. Primele taxiuri-drone ar putea intra în exploatare începând din luna iulie.


Agenția chineză de media Caixin anunță că firma EHang (China) a primit o comandă din Dubai pentru acest model de dronă, care poate transporta o persoană și un mic bagaj, în total 117 kg.
Pasagerii nu conduc ei dronele, ci pur și simplu selectează destinația, iar un centru de comandă pilotează vehiculele aeriene de la sol. Dronele au altitudinea maximă de zbor de 3,5 km, o viteză maximă de 160 km/h și autonomia de aproximativ jumătate de oră, timp suficient pentru o distanță de 50 km la o singură încărcare. Proiectul se înscrie în strategia de reducere cu un sfert a traficului din Dubai până în 2030.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Universitatea Româno-Americană: parteneriat cu mediul de afaceri și o nouă metodă de admitere

Universitatea Româno-Americană continuă să se distingă prin angajamentul său...