LI-FI, internet cu viteza luminii

Date:

WiFi, o utilitate pe care și copiii o consideră de nelipsit din orice casă, a împlinit 25 de ani de la lansare în septembrie anul trecut. Cum din ce în ce mai multe device-uri se conectează la internet zilnic – estimativ 50 de miliarde până în 2020, potrivit Cisco – viitorul WiFi depinde de reducerea cantității de energie pe care o consumă router-ele.


Studenții Universității Washington din Seattle au inventat „wifi pasiv”, care, potrivit creatorilor săi, consumă de 10.000 de ori mai puțină energie. Acesta este în prezent mai lent decât rețelele broadband, dar s-ar preta la aplicații pentru comanda termostatelor inteligente sau becuri. Comunitatea WiFi caută să dezvolte rețele cu viteze mai mari, ceea ce implică frecvențe mai mari, însă acestea ar putea fi folosite doar în spații limitate, cum ar fi o casă sau o mașină.
În cele din urmă, sistemul WiFi în sine ar putea fi înlocuit cu o alternativă ultrarapidă numită Li-Fi, care utilizează lumina pentru transmiterea informației, în loc de unde radio. Becurile ar acționa în calitate de routere pentru această tehnologie. Un studiu pilot a constatat că un prototip Li-Fi ar putea trimite date de 100 de ori mai rapid decât WiFi, permițând descărcarea a zeci de filme în câteva minute.

Distribuie:

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

80.000 de investitori, atrași de fondurile de investiții în ultimele 12 luni

Summitul Administratorilor de Fonduri din România și-a desfășurat ediția...

Campanie de creștere a conștientizării pe teme de antidiscriminare  

Campania de creștere a conștientizării pe teme de antidiscriminare...

ANUGA 2023, cel mai important târg internațional pentru industria alimentară și a băuturilor

La cel mai important târg internațional pentru industria alimentară...

Parlamentul European  înăsprește normele ca să protejeze jurnaliștii și organele de presă

Cum libertatea și viabilitatea mass-media sunt tot mai amenințate,...