Microsoft scumpește tabletele în Marea Britanie

Date:

Microsoft a majorat prețul tabletelor Surface și Surface Book în Marea Britanie, cu mai mult de 15%, sau până la 400 lire sterline, pentru cele mai scumpe modele, din cauza scăderii lirei sterline post-referendumul Brexit. Majorarea vine în urma mișcărilor similare ale Sonos și Apple, care au crescut prețurile pentru computere, boxe și aplicații cu până la 25%, corelând cursul lirei cu cel al dolarului, informează publicația britanică The Guardian.

Totodată compania americană a anunțat încă din luna octombrie a anului trecut că va fi forțată să mărească tarifele serviciilor sale de enterprise software și cloud din aceeași cauză.
Microsoft este de așteptat să lanseze în curând o nouă versiune mai compactă din seria Surface Book Pro optimizată pentru Windows 10 . Rămâne de văzut dacă aceasta va fi mai scumpă decât versiunea anterioară. Amazon, unul dintre cei mai mari concurenți ai serviciilor cloud Microsoft, a mărit de asemenea prețurile Amazon Web Services ca urmare a deprecierii lirei sterline.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Restart Energy a finalizat un proiect fotovoltaic pentru compania Dip&Gip, în valoare totală de peste 200.000 de euro

Restart Energy a finalizat construcția și instalarea unui...

ANALIZĂ XTB Radu Puiu: Coolcationing, noua tendință în turism pe fondul încălzirii globale

În lumina actualei crize climatice, oamenii își reorientează destinațiile...

ASE 4.0 – INVESTIȚII PENTRU DIGITALIZAREA UNIVERSITĂȚII 

Academia de Studii Economice din București – liderul învățământului...