Octavic și Modex simplifică raportarea ESG a fabricilor inteligente cu ajutorul tehnologiei blockchain

Date:

Octavic, furnizor de soluții digitale pentru Industria 5.0, anunță încheierea unui parteneriat cu Modex, unul dintre cei mai importanți furnizori ai tehnologiei blockchain pentru întreprinderi, pentru simplificarea procesului de raportare ESG a fabricilor inteligente.

În următorii trei ani, majoritatea unităților de producție vor fi nevoite să bifeze și să raporteze într-o formă mai detaliată, dar și mai accesibilă, o serie de criterii de sustenabilitate referitoare la protecția mediului, responsabilitate socială, drepturile omului și factori legați de guvernanța corporativă – conform celor mai recente reglementări europene.

 

Paul Harfa, Octavic

Ne dorim să vedem cât mai multe fabrici sustenabile și în România, odată cu integrarea tehnologiei blockchain în procesele de raportare ESG. Începând de acum, managerii de producție pot atinge mult mai ușor obiectivele ecologice, fiindcă am simplificat semnificativ aspectele legate de reglementare și conformitate cu exigențele europene. Astfel, fabrica poate asigura auditorii că nu au fost manipulate datele pentru raportare, de exemplu. Colaborarea cu Modex ne permite să oferim acum soluții complete de digitalizare pentru fabrici”, declară Paul Harfaș, cofondator Octavic.

Scopul acestei colaborări vizează îmbunătățirea protecției datelor, trasabilitatea informațiilor care stau la baza raportării indicatorilor ESG și practicile de gestionare a identității, prin integrarea funcționalităților blockchain în platforma Octavic pentru fabrici inteligente.

George Darie, Modex

Parteneriatul nostru cu Octavic reprezintă o oportunitate excelentă de a impulsiona inovarea în procesele de producție, precum și de a transforma modul în care diferite industrii abordează și utilizează tehnologia blockchain. Scopul nostru nu se rezumă doar la țintirea punctelor forte din digitalizarea industrială, ci și la arătarea beneficiilor reale ale integrării acestei tehnologii în fabricile inteligente”, a declarat George Darie, Chief Business Officer la Modex.

Primul proiect comun al celor două companii se va concentra pe integrarea tehnologiei blockchain în soluțiile de monitorizare a energiei electrice consumate în fabrici, pentru securizarea datelor folosite în rapoartele non-financiare. Acest proces va înlesni considerabil auditarea informațiilor, dar și eforturile de conformitate cu noile reglementări de raportare a sustenabilității adoptate la nivelul Uniunii Europene.

Practic, o soluție inovatoare de gestionare a datelor și de trasabilitate, denumită Modex Ledger DB, va susține sistemul de digitalizare a fabricilor furnizat de Octavic. Capabilitățile bazate pe blockchain îi vor îmbunătăți eficiența prin interacțiuni simplificate între nivelurile de producție și va asigura interoperabilitatea, prin crearea unui ecosistem securizat, non-invaziv, permițând bazelor de date să se conecteze sau să partajeze informații fără a compromite securitatea.

Distribuie:

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Sistem eficient de securitate cibernetică și protecție a vieții private

Compania Huawei evidențiază soluțiile de securitate end-to-end ca una...

Protocol între Camera de Comerţ si Industrie Bucureşti și Camera Auditorilor Financiari

Camera de Comerţ și Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB)...