Rulota națională a plecat din Startarium

Date:

E un fel de umblet alandala. Toți par să se cunoască între ei și în același timp fiecare să-i descopere acum pe ceilalți. Un fel de poartă, chit că e în mijlocul mulțimii, arată încurajator: „Bine ai venit la Startarium Pitch Day!”. Ăsta este concursul start-up-urilor. Inițiatorii l-au gândit ca un oraș ocazional și restrâns al antreprenorilor, închipuit, care să țină cât „cea mai importantă competiție dedicată startup-urilor din România”, adică o zi întreagă, cu prezentări de business-uri incipiente, cu sfaturi de la unii trecuți prin așa ceva (surse de finanțare, lege, povești de succes), cu selecție, finală, juriu, premii și întoarcerea fiecăruia la treaba lui, cea adevărată.

Competiția a fost organizată de platforma educațională Startarium.ro, o cale de acces la finanțare pentru idei antreprenoriale românești. Inițiativa a pornit de la Impact Hub, sprijinită de ING Bank. S-au întrecut întâi 80 de antreprenori. În finală au rămas 10. A câștigat Gabriel Bugnar, cu modelul de business și de vehicul al „rulotei naționale Tracia”: ca să o producă în serie, proiectează construirea primei fabrici de profil din România și din sud-estul Europei. Pentru început (și, mărturisire personală, ca o salvare), are de acum valoarea premiului de 70.000 euro.

Premiul II, în valoare de 20.000 euro, a fost câștigat de Camil Moldoveanu, care a prezentat start-up-ul producător al setului de senzori „Re.Flex”, utilizabil în fizioterapie, pentru exerciții de recuperare.
Premiul 3, de 10.000 euro, l-a primit „Anastasia”, o clinică de pediatrie din Piatra Neamț, creată de Ilinca Nicolae. Pentru activare ca business și pentru valoare și utilitate (unicat de profil în regiune), a primit și o mențiune specială de 5.000 euro.

O altă mențiune specială, tot de 5.000 euro, a revenit start-up-ului „IndexAR”, lansat de Răzvan Boldiș: o platformă pe care, prin realitate augmentată, producătorii mici și mijlocii pot să-și prezinte produsele (mobilă, de exemplu) în fața clienților ca în mediul lor real de amplasare.

Au mai fost prezenți în finală Andrei Blaj, cu start-up-ul „Billme”, un fel de susținător al firmelor mici în a le reaminti clienților că au de făcut niște plăți; Andra Munteanu, cu start-up-ul „Limitless”, pentru modelare corporală, inclusiv cu o rețetă financiară atrăgătoare; Tudor Iacob, cu start-up-ul „Native Box”, producător și vânzător de produse alimentare pe bază de fructe uscate, nuci și semințe; Sabina Hondru, cu start-up-ul „Printoteca”, făcător de bani din design printr-o imprimerie mobilă de tricouri, deschisă artiștilor creatori; Alexandru Negurici, cu start-up-ul „Translation”, o platformă pentru traducerea unor termeni din mai multe limbi; Alexandru Cocindău, cu „Menuo”, o aplicație care arată pe telefon meniuri cu tot cu prețuri dintr-o mulțime de restaurante.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Pepco a sprijinit formarea educațională a peste 2.200 de copii și tineri

Grupul Pepco anunță că „a sprijinit peste 2.200 de...

Grampet Group și GFR inaugurează un laborator la Politehnica București 

Grampet Group și Grup Feroviar Român (GFR), recunoscută drept...

Bitcoin atinge un nou record istoric

Bitcoin și-a doborât din nou recordul, atingând un maxim...