Conferință despre dezvoltarea locală durabilă, la Universitatea Ovidius din Constanța

Date:

 

Universitatea Ovidius din Constanța (UOC), în parteneriat cu Asociația pentru Studii și Prognoze Economico-Sociale (ASPES) Filiala Dobrogea, a organizat, vineri, 20 mai 2022, conferința-dezbatere cu tema „Să gândim dincolo de azi în dezvoltarea economică și socială a Constanței. Implicarea mediului universitar și al mediului de afaceri, alături de administrația publică, în eforturile de atingere a obiectivelor de dezvoltare durabilă a județului Constanța”, informează conf. univ. dr. ec. Ion Dănuț Jugănaru, președintele ASPES – Filiala Dobrogea, și cadru didactic al Facultății de Științe Economice a UOC.

În deschiderea evenimentului au luat cuvântul conf. univ. dr. Dan-Marcel Iliescu, rectorul UOC, Silviu Coșa, prefectul județului Constanța, și dr.ec. Constantin Boștină, președintele ASPES București.

„Conferința are o importanță deosebită pentru că îmbină, în chip fericit, capacitatea de cercetare, de analiză a mediului universitar din Constanța cu perspectivele oferite de mediul de afaceri și de societatea civilă, cu scopul de a identifica cele mai eficiente modalități prin care pot fi îndeplinite obiectivele de dezvoltare economică și socială ale județului. Este necesarăo mai bunășimai strânsă colaborare între mediul universitar, mediul de afaceri și administraţiile locale din județul nostru, inclusiv prin crearea de Consilii Consultative Economice, la nivel local și județean”, a precizat conf. univ. dr. ec. Ion Dănuț Jugănaru.

Prezentările susținute în cadrul conferinței au vizat aspecte privind: industria agroalimentară; clusterul agroalimentar, ca formă de organizare a fermei de familie, într-un mediu asociativ, prin unirea mai multor fermieri, într-o cooperativă;necesitatea unei noi organizări administrativ-teritoriale; digitalizarea administrației publice; rolul și preocupările UOC în abordarea provocărilor regionale de dezvoltare durabilă; oportunitățile și provocările în construirea ecosistemului de inovare și antreprenoriat în județul Constanța; rolul centrelor de transfer tehnologic în dezvoltarea IMM-urilor; posibilitățile de finanțare prin Programul Operațional Regional Sud-Est 2021-2027; dezvoltarea industriei Dobrogei; dezvoltarea durabilă – perspective și limite tangibile.

Totodată, în cadrul conferinței a avut loc prezentarea volumului „Să gândim dincolo de azi. Modelul economic românesc în Uniunea Europeană. România – orizont 2040”, publicat recent, sub coordonarea Asociației pentru Studii Economico-Sociale București.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate