Programul „Inițiativa” pentru IMM-uri primește 246 milioane de euro de la Banca Europeană de Investiții

Date:

BEI a semnat miercuri, la Bruxelles, primele trei acorduri ale programului „Iniţiativa” pentru întreprinderi mici şi mijlocii (IMM-uri) cu trei bănci române (Raiffeisen Bank, Banca Comercială Română (BCR) şi ProCredit Bank).

Acordurile ar putea genera o finanțare de 246 de milioane de euro, reprezentând aproape jumătate din bugetul total de 540 de milioane de euro al programului „Iniţiativa” pentru IMM-uri.

De asemenea, spre sfârșitul anului trecut, Banca Europeană de Investiții (BEI) şi Guvernul României au semnat un acord de finanţare prin intermediul căruia vor fi alocate 100 de milioane de euro din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR).

Totodată, alte resurse ar putea veni şi din programul Orizont 2020, program de cercetare derulat de Uniunea Europeană, prin care va fi disponibilă, la nivelul UE, o finanţare în valoare de 80 de milioane de euro pentru intervalul 2014-2020.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Financial Intelligence organizează cea de-a șasea ediție a evenimentului Forumul Energiei

Financial Intelligence organizează cea de-a șasea ediție a evenimentului...

Profitul net ajustat al Xiaomi se dublează în primul trimestru și ajunge la 6,5 miliarde RMB

Traiectorie robustă de creștere, catalizată de multipli factori  Corporația...

ASF aprobă începerea ofertei publice inițiale pentru listarea a 28,5% din capitalul JT Grup Oil la Bursa de Valori București

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat în ședința...