Românii au găsit noi metode de a economisi. Cum se pregătesc de Paște?

Date:

Tradiția spune că orice român trebuie să poarte haine noi în ziua de Paște, să-și înfrumusețeze gospodăria și să pregătească și cadouri de iepuraș. Odată cu apropierea sărbătorilor, tendința consumatorilor de a aloca un buget extra pentru cumpărăturile specifice perioadei s-a diminuat față de anii trecuți. Pe baza inflației în creștere, aplicată atât costurilor bunurilor uzuale, cât și nivelului de trai, achiziționarea articolelor la mâna a doua, mai ales în ceea ce privește hainele, a devenit o metodă de economisire pentru cumpărători.

Conform OLX, cea mai mare platformă de anunțuri generaliste de pe piața locală, românii aleg din ce în ce mai des achiziționarea produselor pre-loved, iar principalele categorii vizate de aceștia au fost: electronice și electrocasnice, modă și frumusețe și casă și grădină. Acest comportament vine atât din rațiuni financiare, dar și din rațiuni de mediu. De fiecare dată când un utilizator cumpără un produs OLX, acesta își reduce amprenta de carbon și asigură un consum mai durabil pentru planetă. Tranzacțiile la mâna a doua OLX.ro au redus emisiile în România cu peste 1 milion de tone de CO2. Cumpărătorii sunt din ce în ce mai conștienți de alegerile lor și al impactului pe care îl au asupra mediului și au optat pentru articole de îmbrăcăminte second hand ale unor branduri de lux, cel mai popular fiind Y3, urmat îndeaproape de Paul & Shark.

De asemenea, potrivit datelor OLX, cei mai mulți utilizatori ai platformei au optat pentru produse electronice, dintre care modelul Iphone 13 Pro Max a înregistrat o creștere a cererii cu 10% față de luna precedentă.

„Azi, mai mult ca oricând, încurajăm românii să facă alegeri informate în ceea ce privește cumpărăturile. Produsele pre-loved sunt mai prietenoase atât cu buzunarul, cât și cu planeta. Mai mult, livrarea prin OLX vine cu un plus pentru consumatori, prin posibilitatea de a comanda din toată țara, nefiind restricționat de zona în care te afli, precum și un cost preferențial cu până la 44% mai mic pentru serviciile de livrare Fan Courier și Poșta Română. Odată cu acestea, simplificarea întregului proces, precum și utilizarea facilă a opțiunii de trimitere prin curier este benefică atât pentru vânzător, cât și pentru cumpărător. Astfel, cumpărătorul poate utiliza butonul comandă cu livrare, fără a mai contacta vânzătorul, iar acesta din urmă, poate chema curierul direct din aplicație, odată ce acceptă comanda.” explică Dragoș Matei, Senior Category Manager OLX.

În această perioadă, aspectul financiar contribuie la obiceiurile de cumpărare a românilor, iar pentru a veni în ajutorul consumatorilor, OLX a lansat un parteneriat cu Pago, aplicație prin care românii pot gestiona de la distanță plata facturilor utilităților, precum și alte servicii. Astfel, până pe 10 aprilie 2023, utilizatorii platformei de vânzare cumpărare, ce aleg să comande produse cu livrare prin OLX, intră în tragerea la sorți pentru următoarele premii: puncte Pago în valoare de 50 Euro, puncte Pago în valoare de 500 Euro sau unul dintre marile premii: puncte Pago în valoare de 4000 Euro, un telefon mobil Apple iPhone 14 Pro Max sau o vacanță de lux de 4000 Euro, într-o destinație la alegere.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Lansarea unei noi game de PC-uri Maguay

Compania Maguay, caracterizată drept „cea mai veche companie...

Ziua Silvicultorului, marcată de Romsilva și Asociația Administratorilor de Păduri

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva și Asociația...

CCIR și Romanian Board of Trade Toronto susțin parteneriatul economic România-Canada

Președintele Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR),...

MET România, 15 ani de activitate pe piața locală de energie

Compania MET România, parte a grupului elvețian MET,...