Aegon este compania de asigurări de viață preferată de români

Date:

Cluj-Napoca, 28 ianuarie 2019. Compania de asigurări de viață Aegon România, parte a
grupului financiar internațional Aegon, este brandul preferat de români în categoria
„Companii de asigurări”, conform studiului independent Consumer Choice Award, realizat de
către compania de cercetare de piață, Netsonda.
Consumer Choice Award măsoară nivelul de satisfacție și acceptabilitate pe care mărcile din diverse domenii de activitate îl suscită în rândul consumatorilor. Studiul constă într-o analiză minuțioasă a preferințelor consumatorilor pentru principalii jucători din industrii variate. Brandurile au fost examinate ținându-se cont de mai mulți factori: calitatea pe piață, diferențierea față de alte mărci din categorie, inovarea comparativ cu alte mărci din categorie, credibilitatea pe piață, satisfacția globală față de alte mărci din categorie, intenția de a cumpăra sau recomandarea în categorie. Cercetarea s-a desfășurat în intervalul 7 – 24 noiembrie 2018 și a inclus 2.353 de interviuri reprezentative pentru
grupuri țintă de femei și bărbați care locuiesc în București și în principalele regiuni ale României, cu vârste cuprinse între 18 și 65 de ani. Din punct de vedere al repartizării pe sexe și grupe de vârste, eșantionul pe care s-a desfășurat studiul a cuprins un număr egal de femei și bărbați, dintre care 43% au între 45 și 65 de ani, 21% se încadrează între 35 și 44 de ani, iar 36% este reprezentat de persoane între 18 și 34 de ani.
„Suntem onorați să primim acest premiu, care vine ca urmare a unei cercetări independente și care recunoaște munca depusă în cei peste zece ani de la intrarea Aegon pe piața locală. Ne bucură că publicul apreciază produsele de asigurare de viață pe care le-am implementat de-a lungul timpului.
Această distincție ne face și mai încrezători în succesul efortului întregii echipe Aegon România de a consolida și crește acest brand pe piața locală. De asemenea, cu sprijinul și experiența colegilor noștri din filialele internaționale și a celor peste 170 de ani de experiență acumulați la nivel de grup, ne dorim ca în 2019 să reușim să contribuim major la creșterea interesului românilor pentru încheierea asigurărilor de viață”, a explicat Sînziana Maioreanu, CEO al Aegon România.
Conform clasamentului întocmit de Consumer Choice, Aegon România a ocupat prima poziție în categoria companiilor de asigurări de viață, întrunind 79% dintre voturile respondenților. Printre brandurile premiate la nivel local de către Consumer Choice în 2019, se află: DM Drogerie Markt, Aldis, Altex, Sano, Vodafone, Teilor sau Twinings.
Premiile Consumer Choice sunt decernate anual, în Portugalia, Polonia, Spania și România și acoperă industrii diverse (FMCG, produse de mobilier, echipamente etc.), comerț (specializat și nespecializat, canale moderne sau tradiționale), precum și diferite tipuri de servicii profesionale (bănci, companii de asigurări, comunicații, transport, divertisment etc.).
Recent, Aegon România a fost declarat câștigător al Totara Awards 2018, în categoria Best Finance and Insurance Project. Totara este partenerul care furnizează platforma de e-learning Academia Aegon, dedicată atât partenerilor de bancassurance cât și angajaților companiei. În afara cursurilor

2

de e-learning pe care le furnizează, această platformă a fost gândită pentru a deveni o comunitate
online.
Despre Aegon
Aegon România face parte din unul dintre cele mai mari grupuri financiare din lume, specializat în asigurări de viață, planuri de pensie și soluții pentru investiții. Aegon are, la nivel mondial, o tradiție de peste 170 de ani și este prezent în peste 20 de țări. În total, cei peste 28.000 de angajați ai companiei oferă servicii financiare pentru aproximativ 30 de milioane de clienți din Europa, Asia și America.
Aegon a intrat pe piața din România în 2007, prin divizia de pensii private, și în 2008 prin compania de asigurări de viață. În prezent, Aegon România are peste 900.000 de clienți și 130 de angajați.
Notă: Rezultatele Aegon România nu se regăsesc în statisticile oficiale publicate de ASF, deoarece Aegon România este sucursală a Aegon Polonia, iar conform legislației în vigoare, rezultatele nu sunt în mod explicit prezentate în raport, ci sunt cumulate cu ale celorlalte sucursale active în segmentul asigurărilor de viață.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Bitcoin revine la 60.000 de dolari

Prețul Bitcoin a înregistrat o scădere de 5% săptămâna...

Încălzirea globală va afecta economia mondială, dar nu și turismul din această vară

Incendii de vegetație în Grecia și în Statele Unite,...

Reglementarea activităților casnice: Avantaje și provocări practice

de Claudia Sofianu (foto), Partener, liderul departamentului Impozit pe...