APEL

Date:

Către,

Președintele României  – KLAUS IOHANNIS

Președintele PNL   – LUDOVIC ORBAN

Președintele  PSD  –  MARCEL CIOLACU

Președinții USR-PLUS – DAN BARNA, DACIAN CIOLOȘ

Președintele ALDE  – CĂLIN POPESCU TĂRICEANU

Președintele PRO-ROMANIA  – VICTOR PONTA

Președintele PMP –  EUGEN TOMAC

 Președintele UDMR   – KELEMEN HUNOR

STIMAȚI LIDERI AI NAȚIUNII ROMÂNE,

        A venit timpul să înțelegeți cu toții că de 30 de ani ROMÂNIA nu reușește să aibă o politică care să promoveze în context european programe și politici  ale interesului național.

        Această stare gravă a României categoric nu mai poate continua așa fără a se înțelege că ȚARA SE DISTRUGE REPEDE.

        Cauza principală, o constituie, fără dubii, punerea în mod cu totul anormal și departe de dăruirea patriotică de către toate partidele care s-au perindat în ultimii 30 de ani la putere, în primul rând a intereselor înguste de partid, cu neglijarea interesului poporului pe care clamați și jurați pe Constituție de fiecare dată că îl serviți.

      Trebuie și, vă cerem în modul cel mai onorabil posibil, ca cel puțin acum când Europa și OMENIREA își caută un alt model de organizare, determinat și de PANDEMIA DE CORONAVIRUS și România să-și schimbe radical Modelul de Guvernare și de Realizare a Programelor de Dezvoltare Economico-Sociale, plecând de la potențialul real a țării în Uniunea Europeană, potențial care trebuie valorificat în interes național, evident într-o politică de integrare și cooperare europeană echitabilă.

IATA CE SPUN CIFRELE 

      România  este țara care se afla  în UE pe locul 6 ca potențial de populație, pe locul 8 ca potențial de suprafață, este pe locul 16 ca PIB, este pe locul doi la rezervele de gaze naturale, se situează aproape constant pe locurile 1-3 la producția de porumb, grâu, floarea soarelui, etc. dispune de cca. 8% din potențialul agricol european, (dar importă pâine congelată,  carne pentru consum, lapte și produse lactate, fructe și legume, pentru că exportă materii prime etc.), are cel mai mare potențial de ape naturale și carbogazoase din U.E.

      În schimb România este constant pe penultimele sau ultimele locuri, respectiv 26 sau 27 la indicatorii calitativi ai vieții ca: PIB pe locuitor, are printre cel mai mic salariu în UE și are  40% din săracii Europei, are printre cea mai mică speranță de viață din UE, are cel mai mare procent de analfabeți, are cele mai mici cheltuielii în PIB pentru CERCETARE-DEZVOLTARE-INOVARE.

DOMNILOR  GUVERNANȚI,

NIMIC NU DRAMATIZĂM. ROMÂNIA ESTE ÎN MARE SUFERINȚĂ. HAI SĂ O AJUTĂM.

DAȚI PRIORITARE ECONOMICULUI ȘI PUNEȚI POLITICUL ÎN INTERESUL ECONOMICULUI.

        Pe 6 decembrie 2020 vor avea  loc ALEGERILE PARLAMENTARE, care trebuie făcute cu o campanie decentă.

          În mod cert niciuna din forțele politice actuale, datorită lipsei de credibilitate populară nu vor reuși să câștige majoritate confortabilă în Parlament, astfel ca să poată scoate țara dintr-un dezastru care o așteaptă.

        Alegerile locale au dovedit-o:

        ATUNCI D-LE PREȘEDINTE KLAUS IOHANNIS faceți-vă rolul CONSTITUȚIONAL DE MEDIATOR, și, după alegeri, decideți formarea unui GUVERN DE UNIUNE NAȚIONALĂ, cu reprezentarea proporțională a partidelor alese în Parlament, dar la conducerea ministerelor să fie puși miniștrii specialiști, are să înfăptuiască un PROGAM APROBAT DE PARLAMENT pentru RECONSTRUCȚIA ECONOMICO-SOCIALĂ a ROMÂNIEI, într-o EUROPĂ UNITĂ și depășirea situației grave generată de PANDEMIA DE CORONAVIRUS.

        ASOCIAȚIA PENTRU STUDII ȘI PROGNOZE ECONOMICO-SOCIALE, a inițiat în parteneriat cu Asociația Generală a Economiștilor din România (AGER), Asociația Facultăților de Economie din Romania (AFER), Academia de Studii Economice (ASE) – București, Institutul Național de Cercetări Economice „Costin C. Kirițescu” (INCE), Academia de Științe Agricole și Silvice  ASAS, România Durabilă, Societatea Academică de Management din România (SAMRO), Asociația Confederațiilor Patronale din România (ACPR),  Camera de Comerț și Industrie a României – CCIR, Alianța Națională a Organizaților Studențești din România (ANOSR):

  „MODELUL ECONOMIC ROMÂNESC ÎN UE ROMÂNIA – ORIZONT 2040”sub egida ACADEMIEI ROMÂNE – Secția de Științe Economice, Juridice și Sociologie, Președinte Acad. MUGUR ISĂRESCU și Guvernator al BNR, un DOCUMENT DE POLITICI ECONOMICE, SOCIALE ȘI DE EDUCAȚIE, intitulat:

    „MODELUL ECONOMIC ROMÂNESC ÎN UNIUNEA EUROPEANĂ. ROMÂNIA –ORIZONT 2040” sau „SĂ GANDIM ȘI SĂ ACȚIONĂM PENTRU ROMÂNIA MAI DEPARTE DECÂT MÂINE”

La document și-au adus contribuția în peste 20 de dezbateri în perioada 2018-2020 peste 229 de academicieni, profesori universitari și alte cadre universitare și specialiști din  instituțiile de cercetări economice ale Academiei Române, întreprinzători și antreprenori de succes, specialiști din sistemul  financiar-bancar, societatea civila, reprezentanți ai tinerei generații, tineri studenți și elevi.

        Acest DOCUMENT suntem gata să-l punem la dispoziția NOULUI PARLAMENT pentru a fi dezbătut și aprobat în vederea aplicării de NOUL GUVERN DE UNIUNE NAȚIONALĂ.

FACEȚI ACEASTĂ MUTAȚIE POLITICĂ FUNDAMENTALĂ ȘI VEȚI RĂMÂNE ÎN ISTORIA ROMÂNIEI CA REGELE FERDINAND, care a reușit să facă în condiții și mai grele ROMÂNIA MARE.      


       


ASOCIAȚIA PENTRU STUDII ȘI PROGNOZE ECONOMICO-SOCIALE

CONSILIUL DIRECTOR

PREȘEDINTE,

Dr. Ec. Constantin Boștină

Constantin Boștină
Constantin Boștină
Domnul dr. ec. Constantin Boştină este preşedinte al Asociaţiei pentru Studii şi Prognoze Economico-Sociale şi director al revistei Economistul.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

ASIGURĂRI. POLITICI PREZENTE ȘI VIITOARE

În cadrul conferinței „Asigurări. Politici prezente și viitoare” organizată...