Apel în beneficiul Spitalului de Boli Infecțioase Brașov

Date:

Asociația „Zi de bine”, curator de cauze sociale, semnalează situația în care se află Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Brașov, confruntat în contextul actual cu un aflux de solicitări, pe fondul unei disponibilități mult diminuate sub aspect economic și material: spitalul „deservește anual mai bine de 30.000 de pacienți, cu peste 25.000 consultați în Camera de gardă. În această perioadă, spitalul se află în curs de reabilitare, ceea ce înseamnă că funcționează deja la jumătate din capacitate. Poate îngriji maximum 62 de persoane cu diferite afecțiuni. În cazul probabil al creșterii numărului de persoane infectate, cele 3 saloane pregatite special pentru COVID-19 sunt insuficiente. În ele ar încăpea doar 10 pacienți.Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Brașov are nevoie de cel puțin 4 containere în care să se amenajeze camera de primire urgențe, ambulator de specialitate și saloane de spitalizare de zi. Costul unui container este de aproximativ 6.000 euro.  De asemenea, e nevoie urgent de teste diagnostic, dezinfectați, echipamente de protecție pentru medici”.

Melania Medeleanu, Asociația „Zi de bine”: „Este absolut necesar ca de azi și în zilele care urmează să facem un #scutpentruspitale. Sunt două lucruri simple pe care le putem face: primul lucru este să stam acasă pentru a ne proteja, pe noi și pe cei din jurul nostru, iar al doilea este să donăm. Cu un simplu sms cu textul SUS la 8862 se poate face o donație pentru a cumpăra cele 4 containere de care spitalul are nevoie urgentă. Contribuțiile se pot face si prin transfer bancar – ASOCIAȚIA Zi de BINE – RO56RNCB0092166359160001, BCR, Sucursala Universitate sau PayPal. Știu ca tentația e să spunem că e treaba statului – și chiar e!- dar acolo unde statul nu reușește, oamenii au dovedit de-a lungul timpului că vor și pot să salveze vieți”. 

Andreea Moldovan, medic primar de boli infecțioase și medic specialist epidemiolog la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Brașov, distinsă de Organizaţia Mondială a Sănătăţii cu Premiul de Excelenţă în Igienă Intraspitalicească: „Observăm în ultimele săptămâni o creștere semnificativă a numărului de pacienți care ni se adresează. Ca urmare, și necesarul de echipamente de protecție pentru personalul medical și pacienți (măști, mănuși, halate impermeabile, protectoare faciale) și materiale sanitare (dezinfectanți pentru mâini, suprafețe) este din ce în ce mai mare. În prezent, ne confruntăm cu indisponibilitatea la nivel național și internațional a acestora, precum și cu latența în accesarea fondurilor necesare. Personalul din Spitalul nostru este dedicat, extrem de implicat, oamenii fac o treabă grozavă, simțim spiritul de echipa unită la greu, de solidaritate. Însă e greu să îți faci datoria corect în orice condiții și cu amenințarea terminării resurselor și așa limitate și raționalizate. Cred că momentul actual este un examen pentru noi toți, un test de solidaritate, empatie, colaborare, de a folosi judicios resursele din ce în ce mai puține, de a ne ajuta unii pe alții”.

Informații suplimentare despre modul în care se pot face donațiile se găsesc pe site-ul Asociației „Zi de bine” – www.zidebine.ro

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Influencerii înlocuiesc familia și prietenii ca sursă de informare pentru investitori 

În fiecare zi, investitorii individuali caută informații despre diferitele...

Calm pe piața cripto după halvingul Bitcoin

Mișcările de pe piața cripto au fost destul de...

Finanțarea companiilor

| de Laurențiu Stan, consultant financiar (foto)