COMPANIILE CARE COMUNICĂ CEL MAI BINE CU INVESTITORII, PREMIATE DE ARIR ÎN 19 OCTOMBRIE

Date:

-Pentru prima dată vom premia CEL MAI BUN RAPORT DE SUSTENABILITATE-

București, 28 Septembrie 2020 – Asociația pentru Relații cu Investitorii la Bursă din România (ARIR) recunoaște performanța în comunicarea cu investitorii pentru a doua oară în România în cadrul Galei AR&IR din 19 octombrie 2020.

Daniela Șerban, Președinte și Co-fondator ARIR:

„Credem în performanța companiilor listate la bursă și susținem excelența în comunicarea cu investitorii. Într-un context de piață deosebit de dificil, dialogul proactiv cu investitorii a fost esențial. Astfel, pentru al doilea an consecutiv premiem cei mai buni profesioniști și programele lor de comunicare cu investitorii. În ultimele luni, am venit în sprijinul companiilor pentru a se adapta la noul mediu economic și am încurajat transparența.”­­

Categoriile premiate sunt:

  1. Cel mai bun Director General (CEO)
  2. Cel mai bun Director Financiar (CFO)
  3. Cea mai bună Companie din perspectiva activității de Relația cu Investitorii
  4. Cel mai bun profesionist în Relația cu Investitorii.

Clasamentul a fost stabilit în urma evaluării investitorilor instituționali din întreaga lume, activi în piața de capital din România, prin intermediul platformei Institutional Investor Research.

Investitorii individuali sunt invitați să voteze compania cu care au comunicat cel mai bine în ultimul an. În perioada 28 septembrie – 12 octombrie pot să își exprime opinia prin intermediul website-ului ARIR (www.ir-romania.ro/gala). Încurajăm investitorii să puncteze transparența companiilor, calitatea raportărilor, comunicarea din perspectiva disponibilității și proactivității echipei pentru Relația cu Investitorii.

Având în vedere importanța din ce în ce mai mare acordată informațiilor non-financiare de către investitori și trecerea la noul statut de piață emergentă care va aduce piața de capital din România în vizorul unei categorii de investitori mai mari, ARIR va premia pentru prima dată “Cel mai bun Raport de Sustenabilitate”. Companiile listate vor putea aplica printr-un reprezentant pentru această evaluare, solicitarea va fi transmisă către ARIR ([email protected]) până la data de 7 octombrie 2020 și va include link-ul către raportul de sustenabilitate.

Evaluarea va fi realizată de către un juriu independent format din Adina Ardeleanu – Co-Fondator Financial Intelligence, Adrian Codîrlașu –  Președinte CFA România, Cristian Petre, Manager Investiții – NN Pensii, Mihaela Stoica – Director General Intercapital Invest și Mugur Popescu – Director Direcția Investiții BCR Pensii, în baza unui set de criterii definite împreună cu specialiști de top din piață.

Gala AR&IR este organizată cu sprijinul partenerilor strategici: ALRO (unul dintre cei mai mari producători de aluminiu integrați pe verticală din Europa, după capacitatea de producție, membru fondator ARIR), Bursa de Valori București (organizează și gestionează piețele reglementate de instrumente financiare, membru fondator ARIR), Electrica (jucător-cheie pe piața de distribuție și furnizare a energiei electrice din România, membru Asociat ARIR), TeraPlast (compania-mamă a Grupului TeraPlast, cel mai mare producător român de materiale de construcții, membru fondator ARIR), Banca Transilvania (cea mai mare bancă din Europa de Sud-Est, membru Asociat ARIR).

Partenerii media sunt: Radio România ActualitățiMoney.ro, Financial Intelligence, The Diplomat, Bizis.ro, Economistul, Club Economic, România Durabilă.

Partenerii de monitorizare sunt Klarmedia, Issue Monitoring.

***

Despre Asociația pentru Relații cu Investitorii la Bursă din România (ARIR):

ARIReste o organizație non-guvernamentală și non-profit care a fost înființată cu scopul de oferi emitenților actuali și potențiali o platformă pentru dezvoltarea profesioniștilor în relația cu investitorii (IR) și pentru a contribui la implementarea celor mai bune practici în comunicarea cu investitorii și în guvernanță corporativă. A fost înființată în Noiembrie 2018 și are ca membri companii listate, companii cu potențial de a deveni companii listate, administratori de fonduri,profesioniști în relația cu investitorii, precum și consultanți. Membrii fondatori sunt Bursa de Valori București (BVB), ALRO, Electromagnetica, Franklin Templeton Management – suc. București, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Teraplast, Transelectrica, Daniela Șerban, Cosmin Răduță și Tony Romani, în timp ce Electrica, OMV Petrom, Antibiotice, Idea Bank, BRK Financial Group, Banca Transilvania și Transgaz s-au alăturat ca Membri Asociați, INNOVA Project Consulting, ENVISIA și RTPR ca Membri Afiliați.

Urmăriți-ne pe LinkedIn, Facebook și Instagram

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Sectorul turistic se așteaptă la un 2024 puternic 

Turismul internațional este așteptat să recupereze în 2024 pe...

HIDROELECTRICA: Barajului Izvorul Muntelui – în perfectă siguranță după seism

În data de 28 martie 2024, în regiunea Moldova,...

Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului

de Denisa Simion (foto), Manager, Consultanță Financiară, Servicii Corporate...

OMNIASIG a plătit daune în baza polițelor de sănătate aproximativ  47 milioane de lei în 2023

OMNIASIG Vienna Insurance Group a plătit pentru cele aproximativ...