Participarea președintelui Curții de Conturi a României la Conferința Internațională „Viitorul Europei după criza sanitară”

Date:

Președintele Curții de Conturi a României, Mihai Busuioc, a participat, în perioada 14 – 15 martie 2022, la Paris, la Conferința internațională „Viitorul Europei după criza sanitară”,organizată de Curtea de Conturi a Franței, în marja Președinției Franceze a Uniunii Europene.

Discuțiile au vizat identificarea măsurilor care urmează să fie implementate la nivelul instituțiilor supreme de audit (SAI) în contextul crizei sanitare generate de pandemia Covid-19, consolidarea dimensiunii europene a SAI-urilor și modernizarea activității acestora. Astfel, au fost dezbătute aspecte privind monitorizarea eficacității și eficienței acțiunii publice în timpul pandemiei, respectiv verificarea regularității cheltuielilor publice.

Președintele Mihai Busuioc a avut o întrevedere cu Prim-Președintele Curții de Conturi a Franței, domnul Pierre Moscovici. Cei doi oficiali au agreat consolidarea colaborării în materia auditului public extern prin inițierea unui Memorandum de înțelegere.

„Lucrările din aceste zile au abordat principalele preocupări cu care se confruntă instituțiile supreme de audit din statele europene, în special în ceea ce privește contextul sanitar și de securitate pe care îl traversăm. Apreciez deschiderea Curții de Conturi a Franței în ceea ce privește întărirea cooperării dintre instituțiile noastre pentru a putea răspunde provocărilor din domeniul auditului și al cooperării internaționale a SAI”. (Mihai Busuioc, președintele Curții de Conturi a României)

O secțiune a conferinței a fost dedicată unui forum deschis societății civile, desfășurat la Universitatea Sorbona din Paris, în cadrul căruia au fost abordate teme privind reforma cadrului european al finanțelor publice, Europa socială și sanitară, relansarea suveranității economice, industriale și digitale a Uniunii Europene și Europa verde. La eveniment au participat mai multe personalități, precum domnul Joseph Eugene Stiglitz, economist și laureat al premiului Nobel în anul 2001, doamna Elisa Ferreira, comisar european pentru coeziune și reforme sociale și doamna Christa Schweng, președintele Consiliului Economic și Social European.

Distribuie:

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Ce pot face companiile pentru a deveni mai sustenabile și a avea un impact pozitiv asupra mediului?

Află răspunsul pe 13 decembrie 2022, în cadrul noii...

Financial Outcome: închiderea anului financiar 2022 și noutățile fiscale pentru 2023

Pe 12 decembrie 2022, afli totul despre închiderea anului...

eToro lansează ValueStars, un portofoliu care oferă acces la „cele mai bune active de cumpărat”

Rețeaua socială de investiții eToro a anunțat lansarea ValueStars,...

Un nou an aduce noi campioni ai procedurilor amiabile, desemnați de OCDE. Care este poziția României?

Monica Todose, Director PwC România Mihail Boian, Avocat Partener D&B...