Conducerea Chinei organizează un simpozion pentru a solicita sugestii cu privire la activitatea economică

Date:

BEIJING, 28 iulie (Xinhua) – Comitetul Central al Partidului Comunist Chinez (PCC) a organizat un simpozion cu personajele care nu fac parte din PCC pentru a solicita opinii și sugestii cu privire la situația economică actuală a țării și activitatea economică pentru a doua jumătate a anului.

Xi Jinping, secretarul general al Comitetului Central al PCC, a prezidat simpozionul pe 25 iulie și a ținut un discurs.

Dezvoltarea Chinei are încă mai multe condiții strategice favorabile. Economia Chinei este încă foarte rezistentă, având potențial și vitalitate, iar fundamentele economice care vor susține creșterea pe termen lung rămân neschimbate, a spus Xi.

„Atâta timp cât implementăm bine deciziile și planurile Comitetului Central al PCC, percepem cu precizie schimbările, le răspundem științific și căutăm proactiv străpungeri, putem profita de oportunitățile istorice și putem avea un avans în dezvoltare”, a spus Xi.

El a subliniat importanța alinierii gândurilor și acțiunilor cu analiza și judecata Comitetului Central al PCC asupra situației economice, precum și cu deciziile și planurile sale de activitate economică.

Xi a cerut mai multe eforturi pentru a efectua investigații și studii aprofundate ca răspuns la situațiile și problemele noi și pentru a reflecta cât mai repede opiniile publice și sentimentele populației.

La simpozion au participat Li Keqiang, Wang Yang, Wang Huning și Han Zheng, toți membri permanenți ai Biroului Politic al Comitetului Central al PCC. Li, la încredințarea Comitetului Central al PCC, a raportat personajelor non-PCC despre activitatea economică a țării în prima jumătate a anului și a prezentat considerentele Comitetului Central al PCC cu privire la activitatea economică în a doua jumătate.

Discursurile au fost susținute de șefii comitetelor centrale ale a opt partide non-PCC și șeful Federației Chineze de Industrie și Comerț, precum și un reprezentant al personajelor fără afilierea politică. Aceștia au fost de acord cu analiza Comitetului Central al PCC privind situația economică actuală și considerentele acestuia privind activitatea economică pentru perioada următoare.

China s-a confruntat cu o situație internațională complicată și sarcini interne dificile de reformă în prima jumătate a anului, iar statul a coordonat eficient prevenirea și controlul COVID-19 cu dezvoltarea economică și socială, a gestionat tot felul de riscuri și provocări și a menținut stabilitatea generală a economiei și a societății, a spus Xi.

El a spus că sugestiile personajelor din afara PCC au avut o contribuție importantă la luarea deciziilor în mod științific și implementarea eficientă a politicii Comitetului Central al PCC și a exprimat aprecierea în numele Comitetului Central al PCC.

Menționând că în vremuri de criză se găsesc și oportunitățile, Xi a spus:„Cu siguranță putem trece momentul și transforma riscuri în oportunități atâta timp cât noi menținem concentrarea strategică și rămânem hotărâți să facem bine propriile treburi”.

Xi a cerut eforturi pentru a consolida tendința ascendentă a redresării economice și a depune eforturi pentru obținerea unui rezultat cât mai bun, coordonând în același timp prevenirea și controlul COVID-19 cu dezvoltarea economică și socială.

El a reiterat importanța implementării neclintite a politicii dinamice zero COVID și necesitatea de a avea grijă la cazurile importate și regenerarea cazurilor interne.

Politicile macro-economice trebuie să joace un rol mai activ în amplificarea cererii, politicile fiscale și monetare trebuie să compenseze în mod eficient lipsa cererii sociale, iar politicile monetare trebuie să urmărească să asigure o lichiditate suficientă, a spus Xi.

Trebuie depuse eforturi pentru a întări stabilitatea și competitivitatea internațională a lanțurilor de industrie și de aprovizionare ale Chinei și pentru a optimiza structura lanțurilor de industrie internă, a menționat Xi.

El a subliniat importanța întăririi siguranței pe toate aspectele. Trebuie să se consolideze garanția de securitatea alimentară și să se îmbunătățească capacitatea de asigurarea aprovizionării cu energie și resurse și să se mențină stabilitatea generală a pieței financiare.

Trebuie depuse eforturi pentru asigurarea mijloacelor de trai ale populației, acordând prioritate nevoilor de bază ale oamenilor care se confruntă cu diverse dificultăți, precum și absolvenților de facultate pentru angajarea în locurile de muncă, a spus el.

Xi a mai spus că speră că personajele care nu fac parte din PCC vor înțelege corect situația economică actuală și vor ajunge la un consens politic unit și optimist, contribuind astfel la reziliența țării la viitoare provocări.

Personajele care nu fac parte din PCC ar trebui să-și dea pe deplin propriile avantaje pentru a contribui la o dezvoltare socio-economică sustenabilă și sănătoasă și să-și adună puterea și solidaritatea pentru crearea unui mediu favorabil pentru Cel De-al 20-lea Congres Național al PCC, a spus Xi.

Sursa: Xinhua

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Prelungirea plafonării primelor RCA nu este un „medicament minune”

Industria de asigurări a luat nota cu profunda...

Digitalizarea raportărilor fiscale – etapele anului 2024. Ce schimbări apar la e-Factura?

de Victoria Dobre, Senior Manager și Ștefan Machidon,...

Costul proprietății – mai scump din 2025 pentru toți. De ce și cum?

de Alex Milcev, Partener, liderul departamentului Asistență fiscală și...

Criza energetică a Europei a fost învinsă în primul rând datorită, reducerii voluntare a consumului de energie 

În februarie 2024 Comisia Europeană a recomandat statelor membre...