Deloitte este lider în rândul consultanţilor în M&A din Europa Centrală şi de Est, conform Mergermarket

Date:

Bucureşti, 23 ianuarie 2019 – Deloitte s-a clasat pe prima poziţie în rândul consultanţilor de fuziuni şi achiziţii (mergers and acquisitions – M&A) din Europa Centrală şi de Est după numărul tranzacțiilor la care a lucrat, conform topului realizat de Mergermarket, liderul în analize şi informaţii din sectorul M&A. Clasamentul Global & Regional M&A Report 2018 a fost realizat pe baza informațiilor despre tranzacţii declarate cu o valoare de peste 5 milioane de dolari. De asemenea, Deloitte se află pe primul loc după numărul de tranzacţii M&A atât la nivel european, cât şi global.

Echipele Deloitte de consultanţi în fuziuni şi achiziţii au fost implicate în anul 2018 în 27 de tranzacţii M&A în Europa Centrală şi de Est, cu patru mai mult faţă de 2017, tranzacţii a căror valoare totală declarată se ridică la 135 de milioane de dolari. Deloitte a încheiat cu succes 329 de tranzacţii la nivel european în 2018 şi 468 de tranzacţii la nivel global.

„În 2018, consultanţii noştri au contribuit la succesul unora dintre cele mai mari tranzacţii M&A din ţară. Sunt mândră să coordonez cea mai bună echipă de M&A din România, cu susţinerea continuă a unor profesionişti de top precum Iulia Bratu, Florin Păunescu, Dragoș Cruceru, alături de care am contribuit la astfel de realizări care ne inspiră”, a spus Ioana Filipescu, Partener Consultanță în Fuziuni și Achiziții, Deloitte România.

În 2018, piaţa de M&A din România a atins o valoare estimată de Deloitte România între 3,8 şi 4,3 miliarde de euro, incluzând tranzacţiile cu valoare nedeclarată. Valoarea medie a tranzacţiilor declarate a fost de aproximativ 50 de milioane de euro.

Echipa Deloitte România de profesioniști în fuziuni şi achiziţii a fost principalul consultant în unele dintre cele mai mari tranzacţii din 2018 din ţara noastră, precum vânzarea Farmexim şi Help Net către Phoenix, cumpărarea Fabryo de către AkzoNobel, vânzarea Animax către TRG şi vânzarea IKB către BNP Paribas.

Deloitte România coordonează o practică M&A multidisciplinară, cu o abordare holistică, ce include linii de business precum Consultanță M&A, Servicii Suport Tranzacții, Consultanță Fiscală și Consultanță Juridică. Astfel, echipele de profesioniști Deloitte pot acoperi toate aspectele relevante ale unei tranzacții.

Deloitte furnizează la nivel global servicii de audit, consultanță, servicii juridice, consultanță financiară și managementul riscului, servicii de consultanță fiscală și alte servicii adiacente către clienți din sectorul public și privat provenind din industrii variate. Patru din cinci companii prezente în topul Fortune Global 500® sunt clienți Deloitte, prin intermediul rețelei sale globale de firme membre care activează în peste 150 de țări și teritorii, oferind resurse internaționale, perspective locale și servicii de cea mai înaltă calitate pentru a aborda provocări de business complexe. Obiectivul Deloitte este să creeze un impact vizibil în societate cu ajutorul celor 286.000 de profesioniști ai săi.

Deloitte România este una dintre cele mai mari companii de servicii profesionale din țara noastră și oferă servicii de audit, de consultanță fiscală, servicii juridice (prin cooperarea cu Reff & Asociații SCA), de consultanță în management și consultanță financiară, servicii de managementul riscului, soluții de servicii și consultanță în tehnologie, precum și alte servicii adiacente, prin intermediul a peste 1.200 de profesioniști.

Pentru a afla mai multe despre rețeaua globală a firmelor membre, vă rugăm să accesați www.deloitte.com/ro/despre.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Precizări Hidroelectrica privind îngrijorările despre creșterea debitului Dunării

În contextul îngrijorărilor exprimate în spațiul public cu privire...

CCIR se implică în revitalizarea relațiilor economice cu Muntenegru

Secretarul General al Camerei de Comerț și Industrie a...

INSCOP – două treimi dintre români cred că imigranții ajută economia

Conform sondajului de opinie realizat de INSCOP Research la comanda...

Soluții neaplicate – riscuri neglijate. Capcana venitului mediu. Ce fel de model economic?

de prof. Adrian Ciocănea (foto) Soluția optimă pentru asigurarea creșterii susținute a...