Electrica Furnizare susține integral o nouă etapă a proiectului „Energie pentru viață” inițiat de Asociația Energia Inteligentă

Date:

Electrica Furnizare susține integral cea de-a doua etapă a proiectului „Energie pentru viață” inițiat de Asociația Energia Inteligentă în vara acestui an. Proiectul și-a propus instalarea de panouri fotovoltaice în gospodării izolate, fără curent electric și fără șanse de a fi racordate la electricitate în viitorul apropiat. Prima etapă a proiectului a constat în montarea de panouri fotovoltaice în cinci gospodării din Munții Apuseni, iar cea de-a doua vizează un număr similar de locuințe, situate de această dată în zone izolate din Munții Harghita, unde nu a existat niciodată curent electric.

Dumitru Chisăliță Președinte Asociația Energia-Inteligentă,
©Foto: Asociaţia Energia Inteligentă

„Prima etapă a proiectului Energie pentru viață s-a bucurat de o mobilizare impresionantă din partea companiilor. Deși, în contextul pandemiei, companiile și-au redirecționat mare parte din resursele destinate proiectelor de responsabilitate socială pentru lupta împotriva COVID-19, proiectul nostru a avut un puternic ecou și am reușit să strângem suma necesară într-un timp relativ scurt. Astăzi, Electrica Furnizare se alătură demersului Asociației Energia Inteligentă și împreună lansăm cea de-a doua etapă a proiectului. De data aceasta vom merge în Harghita, ca oamenii din Puntea Lupului, comuna din care am selectat câteva gospodării, să își poată lumina locuințele prin simpla apăsare a unui întrerupător, așa cum este normal” a declarat Dumitru Chisăliță, Președinte al Asociației Energia Inteligentă.

Corina Popescu, CEO Electrica

„Grupul Electrica își asumă responsabilitatea față de comunitățile în care își desfășoară activitatea și contribuie activ, alături de parteneri, la dezvoltarea sustenabilă a României, pentru a lăsa o moștenire solidă generațiilor viitoare. Un exemplu în acest sens îl reprezintă susținerea integrală a celei de-a doua etape a proiectului «Energie pentru viață», care constă în montarea de panouri fotovoltaice pe acoperișurile a cinci locuințe din Munții Harghitei. Într-un an în care piața energiei electrice a fost supusă unui proces continuu de transformare, dezvoltarea unor proiecte care oferă soluții pentru producerea energiei regenerabile înseamnă mult pentru beneficiari, dar și pentru companie”, a declarat Corina Popescu, CEO Electrica.

Pentru cea de-a doua etapă a proiectului „Energie pentru viață” au fost selecționate cinci gospodării din satul Puntea Lupului, comuna Lunca de Jos din județul Harghita. Acestea sunt locuite în prezent de familii cu copii și oameni în vârstă, pentru care instalarea panourilor voltaice ar însemna o viață mai bună. În această zonă nu a existat niciodată curent electric.

În România, conform unei situații întocmite de ministerul Energiei pe baza datelor colectate de la Consilii Județene și Prefecturi, în 2018 peste 52,000 de gospodării nu aveau curent electric. Dintre acestea, aproximativ 7000 se află în zone izolate, la distanțe prea mari de rețeaua de electricitate pentru a fi racordate. Toate finanțările pentru montarea de panouri fotovoltaice exclud gospodăriile care se găsesc la mai puțin de 2 km de rețeaua de energie existentă. Astfel, cca 9000 de gospodării din România nu au nici o speranță de a vedea energia electrică.

Cu ocazia aniversării a cinci ani de activitate, Asociația Energia Inteligentă a inițiat, în luna iunie a acestui an, proiectul „Energie pentru viață”. În prima etapă, cu suportul companiilor implicate în proiect, am instalat panouri fotovoltaice în cinci gospodării izolate din comuna Întregalde, județ Alba, care nu au beneficiat niciodată de curent electric. Sprijinului acordat de compania Electrica Furnizare a făcut posibilă și etapa a doua a proiectului, în care ne propunem ca până la finalul anului, în cinci case din Munții Harghita, diferența dintre lumină și întuneric să o facă simpla apăsare a unui întrerupător.

Partenerii media ai proiectului sunt: InvesTenergy, Focus Energetic, Energy Center, News Energy, Economistul, Club Economic, România Durabilă, Financial Intelligence, The Diplomat, Spot Media și EM360.



Cu o experiență de peste 120 de ani pe piața de energie electrică, compania Electrica Furnizare este parte a Grupului Electrica și are un portofoliu de peste 3,2 milioane de clienți casnici. 

Electrica Furnizare a intrat, în anul 2020, pe piața de producție de energie electrică din surse regenerabile, prin achiziționarea Parcului Fotovoltaic Stănești, din județul Giurgiu. În prezent, compania are în implementare mai multe proiecte care implică livrarea de soluții personalizate, la cheie, pentru producerea energiei verzi, aliniindu-se astfel la strategia Grupului Electrica ce vizează contribuția la dezvoltarea sustenabilă a afacerilor, în contextul Pactului verde european. 

Asociația Energia Inteligentă (AEI) reunește profesioniști din domeniul gazelor naturale, hidrogenului, energiei electrice și eficienței energetice. Membrii săi militează pentru un preț corect al gazelor și pentru creșterea transparenței în piața de energie din România. 

AEI este o organizație non-profit al cărui scop principal este acela de a contribui la o mai bună informare a consumatorilor casnici și non-casnici de gaze și energie pentru ca aceștia să poată fi mai bine pregătiți pentru negocierea contractelor de achiziție și pentru a putea înțelege corect facturile pe care le plătesc.

AEI este și va rămâne un partener de dialog pentru toți participanții la piață, fie că sunt furnizori, producători, operatori, proiectanți, constructori, instituții, reglementatori, ministere, politicieni, angajați din sistem sau reprezentanți ai mass-media.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

De ce nu va funcționa piața liberalizată de gaze și energie electrică în România.

Preţul corect al gazelor pe o piaţă liberalizată este...

Victorie a transportatorilor români la Curtea de Justiție a Uniunii Europene

Transportatorii români au avut câștig de cauză la Curtea...

Implicarea IMM-urilor în dialogul social

Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din...

Misiune economică turcă în vizită la Camera de Comerț și Industrie București 

Camera de Comerț și Industrie a Municipiului București (CCIB)...