Grupul GAC anunță numirea lui Florin Luca în calitate de Director General (CEO) al GAC Innovation East Europe în data de 18 mai 2020

Date:

Christophe Boytchev, Director General (CEO) al Grupului GAC a declarat: „Sunt încântat de numirea lui Florin la conducerea GAC Innovation East Europe și îi urez bun venit în cadrul echipei noastre. Sosirea sa reflectă dorința noastră de a ne dezvolta și a împărtăsi expertiza pe care o avem în domeniul inovației în țările Europei de Est, având ca principal motor România, o țară recunoscută pentru capacitățile inovatoare ale mediilor sale de afaceri și academice. ”

Florin Luca este absolvent al Academiei Militare de la Saint-Cyr (Franța), domeniul Finanțe Publice și are peste 20 de ani de experiență managerială internațională în lumea marilor corporații și serviciilor financiare. El și-a asumat de-a lungul carierei roluri strategice și transformaționale pe un spectru larg de industrii, activități și arii geografice.

Având sediul social în Franța, Grupul GAC este specializat în servicii de consultanță referitoare la performanță și inovație, diferențiindu-se prin managementul proceselor și al ingineriei financiare destinate Cercetării și Dezvoltării. Echipele sale acompaniază peste 2.000 de clienți în intreaga lume, pe 3 continente: Europa, America și Asia.

BIOGRAFIE FLORIN LUCA

Absolvent al Academiei Militare de la Saint-Cyr, in domeniul Finante Publice (Franta), licentiat in istorie si avand o diploma de Master in Dreptul Afacerilor in cadrul Universitatii Paris Sorbona, Florin a urmat si un Program de Leadearship si Performanta la London Business School. El a activat la inceputul carierei sale (1996-1999) ca si Consilier al Directorului General al filialei Bouygues Group din Romania – World Trade Center Bucharest, fiind responsabil de activitatile de Corporate Governance, Corporate Finance si Juridic.

▪ In 1999, s-a alaturat echipei Société Générale din Romania, in calitate de Secretar General al noii filiale BRD, unde a implementat un nou model de Guvernanta Corporativa si a coordonat procesul de integrare in cadrul Grupului si rebranding al celei de-a doua banci romanesti dupa totalul activelor. In calitate de Director de Resurse Umane al BRD, el a dezvoltat in perioada 2003-2007 un departament de Resurse Umane inovator si a obtinut pentru aceasta banca distinctia de “Cel mai Dorit Angajator din Romania” pentru 4 ani consecutivi

▪ In anii 2007-2009, la sediul Société Générale din Paris, Florin a fost Director Adjunct de Resurse Umane al International Retail Banking (65.000 de angajati), fiind responsabil de crearea unei linii de Resurse Umane integrate pe o arie geograficacuprinzand 37 de tari.

▪ Ca Large Corporates Director / Director Mari Clienti Corporativi in cadrul Société Générale Paris (Opera Business Center), Florin a fost in perioada 2009 – sfarsitul anului 2011 responsabil de dezvoltarea businessului de Corporate & Investment Banking in Franta cu aproximativ 30 de mari corporatii internationale, foarte diferite din punctul de vedere al cifrei de afaceri (de la 200 de milioane la 65 miliarde EUR) si al industrei (energie/ utilitati, lux, hi-tech, constructii, trading, minerit, real estate, retail, media, industria chimica,servicii financiare).

▪ Timp de 2 ani (inceputul anului 2012 – inceputul anului 2014), Florin a lucrat in calitate de Consilier Presedinte / Director Proiecte Strategice in cadrul CEC Bank: dezvoltarea competitivitatii retelei de sucursale si agentii, restructurari, business modeling si design, politici si procese referitoare la managementul riscului, dezvoltarea ofertei comerciale, optimizarea sistemelor informatice (definire nevoi Core Banking si CRM) si Resurse Umane. CEC Bank este societatea bancara cu cea mai extinsa retea de sucursale si agentii din Romania(peste 1.000 de unitati).

▪ Florin a fost membru in Consiliul de Administratie al Tarom (2013-2014).

▪ Timp de doi ani (in anii 2014 si 2015), el a lucrat pentru KazMunayGas International, in calitate de Director de Resurse Umane al Grupului. El a fost responsabil in aceasta perioada de realizarea si implementarea Strategiei de Resurse Umane, coordonarea acestei activitati pe intregul perimetru geografic (12 tari) al Grupului Petrolier detinut de Statul Kazakhstan (cifra de afaceri de peste 11 miliarde de dolari), cat si de implementarea unui Centru de Servicii Global / Shared Services Center pentru functiile suport (Finante, Resurse Umane,IT, Juridic, Achizitii…).

▪ Florin a fost in perioada 2014-2017 Chief Executive Officer al FinAnge – societate cu expertiza in Strategie/ Transformare de business. El a acompaniat organisme publice si private din Romania si din strainatate in realizarea de parteneriate de interes strategic (infrastructura, sanatate, finantari structurate).

▪ In calitate de Secretar General al Fundatiei Europene Titulescu (2016-2019), Florin a contribuit la alimentarea cercetarii, studiului, strategiilor de relații internaționale contemporane și la dezvoltarea de parteneriate orientate catre consolidarea relațiilor diplomatice ale Romaniei in lume

▪ Florin realizeaza in parteneriat cu canalul TV Arte France „Dedesubturile hartilor”, o emisiune de analiza geopolitica de referinta, ce se sprijina pe un concept ce are peste 25 de ani de succes în Franţa şi Germania. Aceasta emisiunea fostdifuzata in anul 2018 pe canalul B1TV.

▪ In perioada 2017-2019, el a reprezentat interesele Fondului Proprietatea (Franklin Templeton) in Consiliile de Administratie ale:

– Postei Romane – CN Posta Romana este cel mai mare angajator si operator postal din Romania: cei peste 25.000 de salariati isi desfasoara activitatea in peste 5.500 de unitati din intreaga tara;

– Companiei Nationale Administratia Porturilor Dunarii Maritime (CN APDM).

▪ In calitate de Economist Sef / Chief Economist al CEC Bank (2017-2020), Florin a realizat, dezvoltat si implementat: cercetari, analize si studii economice; strategia si proiectele transformationale ale bancii ; opinii publice referitoare la mediul economic si financiar.

• Companiei Nationale Administratia Porturilor Dunarii Maritime (CN APDM).

▪ In calitate de Economist Sef / Chief Economist al CEC Bank (2017-2020), Florin a realizat, dezvoltat si implementat:

– cercetari, analize si studii economice;
– strategia si proiectele transformationale ale bancii;
– opinii publice referitoare la mediul economic si financiar.

Dl. Florin Luca este membru al ASOCIATIEI PENTRU STUDII SI PROGNOZE ECONOMICO-SOCIALE (ASPES).

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Prelungirea plafonării primelor RCA nu este un „medicament minune”

Industria de asigurări a luat nota cu profunda...

Digitalizarea raportărilor fiscale – etapele anului 2024. Ce schimbări apar la e-Factura?

de Victoria Dobre, Senior Manager și Ștefan Machidon,...

Costul proprietății – mai scump din 2025 pentru toți. De ce și cum?

de Alex Milcev, Partener, liderul departamentului Asistență fiscală și...

Criza energetică a Europei a fost învinsă în primul rând datorită, reducerii voluntare a consumului de energie 

În februarie 2024 Comisia Europeană a recomandat statelor membre...