Peste 200 de finanţişti au fost instruiţi de Asociaţia CFA România

Date:

Ministerul Finanţelor Publice, prin Şcoala de Finanţe Publice şi Vamă, în colaborare cu Asociaţia CFA România au organizat în perioada octombrie – decembrie 2018 un amplu program de pregătire profesională a personalului din cadrul ministerului şi al instituţiior subordonate.

Peste 200 de angajaţi au fost instruiţi de 15 traineri voluntari, care deţin titlul CFA (Chartered Financial Analyst), cel mai prestigios din lume în domeniul analizei financiare, şi lucrează în instituţii bancare, în societăţi de asigurări, în companii din piaţa de capital sau a pensiilor private, în universităţi din România.

„Formarea profesională continuă a specialiştilor MFP în domenii precum analiza financiară, instrumente financiare derivate sau managementul riscului este absolut necesară, iar prestigiul CFA România asigură succesul dezvoltării competenţelor profesionale, un pas important în reformarea administraţiei publice”, a declarat Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor Publice.

Principalele teme au vizat domeniile specifice precum macroeconomia, analiza financiară, finanţe corporatiste, managementul riscului, instrumente cu venit fix şi derivate, piaţa de capital, finanţarea proiectelor, etică, finanţe comportamentale şi, nu în ultimul rând, guvernanţă corporativă.

“Obiectivele CFA România au în vedere sprijinirea educației în domeniul financiar atât în scopul promovării celor mai bune practici etice şi profesionale, cât şi al contribuţiei la dezvoltarea pieţelor financiare locale. În acest scop, dezvoltăm parteneriate cu autorităţi publice şi cu instituţii de învăţământ superior şi acordăm burse pentru susţinerea examenelor CFA. Suntem bucuroşi că Ministerul Finanţelor Publice colaborează cu CFA România pentru realizarea unor workshopuri în care voluntarii CFA România, unii dintre cei mai bine pregătiţi specialişti români din industria financiară, prezintă atât aspecte tehnice, cât şi practice cu privire la funcţionarea pieţelor financiare”, a precizat preşedintele Asociaţiei CFA România, Adrian Codirlaşu, CFA.
Biroul de presă

[email protected]

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Abonamentele Netflix bazate pe reclame sunt profitabile

Netflix este incontestabil numărul unu în sectorul divertismentului. Cele...

Consiliul Național al IMM susține orientările politice ale Ursulei von der Leyen

Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din...