Prețurile serviciilor medicale private s-a majorat în 2017 cu 12%

Date:

Piața serviciilor medicale private este unul dintre cele mai dinamice sectoare de business din România, după ce a avansat, în 2017, cu 12% față de anul anterior, conform unei analize realizate un comparator de servicii medicale din România.

În prezent, valoarea acestui segment de servicii este de aproximativ 1,7 miliarde de euro, cu o creștere medie anuală de 9,5% produsă în perioada 2011-2016, potrivit Agerpres.

În același timp, numărul centrelor medicale private a crescut de trei ori, până la peste 600 de unități în 2016. Potrivit Elizei Pintilie, inclusiv nivelul ridicat al „plăților din buzunar” în unitățile de stat a contribuit la dezvoltarea pieței private, îngreunând accesul populației la serviciile publice de sănătate.

Potrivit rapoartelor de cercetare a pieței, compararea prețurilor și a ofertelor este un pas esențial în decizia de cumpărare a utilizatorilor online în întreaga lume. Doar în 2014, jumătate dintre clienții online la nivel mondial au folosit cel puțin o dată comparatoarele de prețuri în detrimentul navigării directe pe un anumit site. Mediprice este primul comparator de servicii medicale din România, disponibil de la începutul acestui an pentru utilizatorii și furnizorii de servicii medicale private.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Rata şomajului în județul Ilfov în iunie 2024

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Ilfov...

Fonduri prin platforma Seedblink, pentru elevi din școli și licee

Platforma educațională digitală Spark Generation, din Cluj-Napoca, anunță că...

Împrumut Garanti BBVA Leasing de la BERD, în sprijinul IMM-urilor

Garanti BBVA Leasing, parte a Grupului Garanti BBVA...