Profitul Albalact, după ce a fost preluat de Lactalis

Date:

Albalact, cel mai mare producător de lactate din România, a avut anul trecut, primul după ce a fost preluat de grupul francez Lactalis, cele mai mari afaceri din ultimii 10 ani, de aproape 590 milioane lei, profitul net scăzând însă la jumătate comparativ cu anul precedent, pe fondul majorării cheltuielilor, conform datelor Profit.ro.

Compania a înregistrat o cifră de afaceri de 589,8 milioane lei, de la 527,9 milioane lei în 2016, și un profit net de 8,7 milioane lei, de la 16,9 milioane lei în 2016.

Albalact a recunoscut săvârșirea faptei anticoncurențiale și, ca urmare, amenda a fost redusă cu 20% din nivelul de bază.

În 2015, compania Danone și-a reluat poziția de lider în sector, cu o cifră de afaceri de 484 milioane lei, peste cea obținută de Albalact, de 450 milioane lei. În 2016, pozițiile în clasament s-au schimbat din nou, iar Danone a coborât din nou pe poziția a doua, cu o cifra de afaceri de 479 milioane lei (106 milioane euro), în scădere cu 1%. În schimb, profitul Danone a urcat anul trecut cu 20% față de 2015, la 16,1 milioane de lei (3,5 milioane euro).

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Studiu EY: politici și controverse fiscale – ce ar trebui să aibă în vedere companiile în acest an? 

Reformele fiscale globale implementate de guvernele din întreaga lume...

Rottaprint, investiții de peste 60 milioane euro în 33 de ani de activitate

Compania Rottaprint, prima tipografie flexografică cu acționat 100% românesc,...

Analiză iBanFirst asupra unor eventuale devalorizări competitive în Asia

O analiză făcută de fintech-ul iBanFirst relevă preocupările pieței...