RCS&RDS a testat viteza 5G cu ajutorul unei platforme prototip

Date:

Operatorul telecom RCS&RDS a realizat, joi, alături de Ericsson, unul dintre cei mai importanți furnizori de soluții de comunicații, o prezentare introductivă referitoare la capabilitățile tehnologiei 5G, precum și funcționalitățile care asigură puntea între 4G și 5G. “Astăzi am făcut împreună un prim pas către conectarea la tehnologia 5G. Rețeaua Digi Mobil este pregătită pentru evoluția către 5G, iar aceasta le va permite utilizatorilor Digi Mobil, companii, instituții de stat, dar și utilizatori rezidențiali, să se conecteze la obiectele care ne înconjoară, în ceea ce va însemnă Internet of Thing (IoT) și societatea interconectată, indiferent de distanțele care ne separă, la o scară fără precedent, schimbând modul în care interpretăm și modelăm lumea”, a declarat Valentin Popoviciu, vicepreședinte RCS&RDS într-o conferință de presă.

De asemenea, reprezentanții operatorului au prezentat modalitatea prin care viitoarele aplicații de monitorizare dinamică a traficului pot detecta obiectele și pot determina poziția acestora în timp real, cu aplicabilități multiple pentru soluțiile de tip smart city, managementul traficului sau siguranța publică, precum si potențialul roboticii în cloud, respectiv cum poate fi controlat un robot la distanță.

Rețeaua Digi Mobil este construită și functionează în tehnologiile 3G și 4G, în benzile de frecvență 900 MHz (3G), 2.100 MHz (3G și 4G LTE FDD în banda 1), 2.600 MHz (LTE TDD în banda 38) și 3.700 Mhz (LTE TDD în banda 43). Ericsson este unul dintre cei mai mari producători internaționali de echipmente telecom.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Cele Mai Bune Programe de Internship din 2024! 

Hipo lansează o ediție nouă National Intern Day, respectiv...

Nvidia conduce revoluția industrială a inteligenței artificiale

Există o poveste legată de goana după aur din...

Cuplarea de succes a Bursei Române de Mărfuri (BRM) în Piața Intrazilnică de Energie Electrică Cuplată (SIDC)

Consecventă programului său de dezvoltare în sprijinul modernizării și...

TenarisSilcotub acordă 248 de burse Roberto Rocca pentru elevi din licee tehnice

TenarisSilcotub este consecvent în strategia de sustinere a educației...