România privită prin lupă

Date:

Sâmbătă, 20 ianuarie 2018. Câteva zeci de mii de cetățeni au ieșit în stradă, cei mai mulți la București, dar și la Iași, Cluj, Timișoara, Brașov, Sibiu, Oradea, Galați etc, precum și în alte câteva orașe mici. Privită la televizor, nemulțumirea oamenilor a fost exprimată fie de circa 25 000 (economica.net – România TV), fie de peste 70 000 (hotnews.ro, Realitatea TV).
Privit la televizor, glasul mulțimii aruncă în spațiul public critici mai mult sau mai puțin colorate la adresa guvernanților. Liderul social-democraților Liviu Dragnea este ținta principală (mai ales pentru felul în care confundă întreaga țară cu „moșia Teleorman”), iar alianța PSD-ALDE încasează cele mai grele lovituri în plex (mai ales pentru că și-a stabilit drept prioritate „spălarea” dosarelor oamenilor săi și nu dezvoltarea țării).
Privită prin lupă, nemulțumirea nu mai este doar a câtorva zeci de mii de oameni, ci este nemulțumirea unei întregi populații care trăiește la limita sărăciei și ale cărei așteptări sunt în permanență înșelate de cei care au puterea. Privit prin lupă, protestul României este la adresa corupției care cu adevărat ucide viitorul, aspirațiile și speranțele unei națiuni care se dorește mai civilizată, mai dezvoltată și mai curată.
Privit prin lupă, protestul României este îndreptat mai ales împotriva hoției care lipsește națiunea română de școli, de străzi, de spitale, de o viață mai bună și care pune într-o amarnică antiteză luxul opulent al unei neînsemnate clase politice conducătoare cu nivelul precar al vieții economice a majorității plătitorilor de taxe și impozite.
Privind prin lupă, e foarte greu să afli conștiința civică, cinstea și onoarea politicienilor care ne conduc. România rămâne asemenenea conducătorilor ei: poleită strălucitor, dar găunoasă și săracă la interior.

Daniel Apostol
Daniel Apostol
Daniel Apostol, jurnalist, MBA, este director editorial al revistei ECONOMISTUL, director editorial al cotidianului „Jurnalul”, director editorial al „ClubEconomic.ro”. A fost realizatorul Jurnalului de Economie la A3, director editorial, jurnalist senior și gazdă a seriei ProfitLive de pe ProfitTV.

Distribuie:

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

CCIR solicită urgentarea aderării României la Schengen pentru facilitarea transportului de mărfuri

Președintele Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR),...

Hidroelectrica prelungește Acordul cadru cu Hidroserv

Hidroelectrica a semnat astăzi – 29 Noiembrie 2023, un...