(P)Energie pentru România!

Date:

CONPET este o companie națională, cu o tradiție lungă și o istorie bogată în transportul țițeiului prin conducte, activitate începută în Romania cu aproximativ 120 de ani în urmă.

Astăzi, CONPET este operatorul Sistemului Național De Transport al petrolului prin conducte și desfășoară o activitate strategică pentru securitatea energetică națională, extrem de importantă pentru economia românească, este o companie de servicii la cele mai înalte standarde de siguranță și calitate, un jucător de marca la Bursa de Valori București.
Rețeaua de transport operată de companie, în baza unui acord petrolier de concesiune încheiat cu statul român, reprezentat de Agenția Națională pentru Resurse Minerale (ANRM), este împărțită în următoarele sisteme:

  • Sistem intern – transport țiței, gazolină și etan lichid;
  • Sistem import – transport țiței din import, de la Oil Terminal Constanța către rafinăriile din România;
  • Calea ferată (CF) – transport țiței și gazolină.

Prin cele trei mari căi de transport, asigurăm, în flux continuu, circuitul petrolului dinspre punctele de extracție/rampele de încărcare și terminalul petrolier de la Marea Neagră către punctele de rafinare.

CONPET administrează 3.800 km de conducte, stații de pompare, parcuri de rezervoare, rampe de încărcare/descărcare, care alcătuiesc Sistemul Național de Transport (SNT), sistem ce acoperă 24 de județe ale țării și are o capacitate de transport de 18,5 milioane tone/an. Dispeceratul Central din Ploiești, care este centrul de operațiuni al Sistemului Național de Transport, coordonează și comunică, în permanență, cu cele 15 dispecerate locale, distribuite în 11 județe ale țării noastre.

Principalii clienți ai CONPET sunt OMV – Petrom SA, Petrotel Lukoil SA, Rompetrol Rafinare SA.

Strategia CONPET pentru anul 2020 are la bază rezultatele bune și performanțele solide înregistrate de companie în ultimii ani și este centrată, printre altele, pe creșterea eficienței și îmbunătățirea performanței activității, dezvoltarea de noi activități conexe și nonconexe celei de bază și definirea societății ca jucător regional.

Astfel, valorificând expertiza, logistica, infrastructura de care dispunem, dar mai ales personalul calificat, specializat în domeniu, pentru optimizarea activității de transport și dezvoltarea de activități conexe și nonconexe activității de bază, CONPET își propune redefinirea necesarului infrastructurii de transport, elaborarea unui program investițional multianual, continuarea implementării sistemului de detectare și localizare a scurgerilor din conducte, optimizarea sistemului SCADA, modernizarea și monitorizarea Sistemului de Protecție Catodică, dezvoltarea activității de depozitare/vehiculare țiței și produse petroliere pentru terți, evaluarea oportunității/fezabilității scenariilor de eficientizare a activităților de transport CF, evaluarea fezabilității dezvoltării de transporturi pentru produse atipice, dezvoltarea activității de consultanță, inginerie, operare și mentenanță pentru sisteme de transport hidrocarburi prin conducte.
În ceea ce privește definirea companiei ca jucător regional, strategia CONPET are în vedere identificarea și fructificarea oportunităților privind conectarea Sistemului Național de Transport cu sisteme regionale de transport prin conducte.

În ultima perioadă, în cadrul companiei, au fost realizate investiții importante în vederea securizării sistemului de transport și creșterii calității serviciilor, s-au încheiat noi contracte cu parteneri străini pentru creșterea afacerii, a economiei naționale și în beneficiul acționarilor și angajaților companiei.
Experiența îndelungată în domeniu, infrastructura și logistica de care dispunem, dar mai ales personalul specializat, cu profesioniști la cel mai înalt nivel, au transformat CONPET într-o afacere de succes, modernă, performantă, un nume respectat în mediul de afaceri și pe piața de capital din România.

Obiectivul major al managementului companiei este redimensionarea activității și redefinirea CONPET ca o companie de servicii, afacere de importanță regională.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Rata şomajului în județul Ilfov în iunie 2024

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Ilfov...

Fonduri prin platforma Seedblink, pentru elevi din școli și licee

Platforma educațională digitală Spark Generation, din Cluj-Napoca, anunță că...

Împrumut Garanti BBVA Leasing de la BERD, în sprijinul IMM-urilor

Garanti BBVA Leasing, parte a Grupului Garanti BBVA...