_________________

Jim O’Neill,
fost președinte al
Goldman Sachs Asset Management

În mare parte din anul trecut am susținut că o redresare economică ciclică din cauza perturbării COVID-19 ar fi mai puternică decât se aștepta majoritatea oamenilor. Oferind această perspectivă, accentul meu a fost pus pe natura ciclică (mai degrabă decât structurală) a crizei: blocajele vor fi întotdeauna doar temporare; vaccinurile sigure și eficiente au fost aduse pe piață cu o viteză fără precedent; iar guvernele au răspuns în mod corespunzător șocului cu niveluri masive de stimulente monetare și fiscale.
Judecând după indicatorii raportați recent ai activității economice globale, această perspectivă este acum confirmată. Datele din martie 2021 sunt în concordanță cu un boom total, în special în industria prelucrătoare. Recuperarea poate fi mai puternică decât anticipasem și, până la sfârșitul lunii martie, S&P 500 a crescut pentru prima dată peste 4.000.

Varianta integrală a articolului este disponibilă doar pe bază de abonament

DISTRIBUIȚI
Jim O’Neill, fost președinte al Goldman Sachs Asset Management și fost ministru al trezoreriei din Marea Britanie,este în prezent președintele Casei Chatham.