SUA asediază China, ultima redută a globalizării

Date:

Una dintre cele mai controversate inițiative pe care președintele-ales Donald Trump pare că vrea să o demareze odată ajuns la conducerea Statelor Unite ale Americii este o aspră renegociere a acordurilor comerciale cu China.

Acest lucru a indus panică în rândul analiștilor și experților economici din întreaga lume ce se așteptau ca retorica agresivă să se tempereze pe măsură ce data investirii în funcție se apropia. Acest lucru însă nu s-a întâmplat. Mai mult, în contextul actual, există temerea că politica comercială pe care o susține Donald Trump va genera un posibil război comercial cu statul chinez.

Încă din timpul campaniei electorale, Donald Trump a vorbit dur despre relațiile comerciale cu China. I-a învinovățit pe chinezi pentru pierderea locurilor de muncă americane din cauza practicilor comerciale ostile ale acestora și manipularea yuan-ului și a amenințat că va majora tarifele vamale pentru bunurile importate din această țară chiar și cu 45% dacă va fi nevoie.

„Priviți ce îi face China țării noastre”, a declarat Trump, în timpul unei dezbateri prezidențiale din luna septembrie. „Folosesc țara noastră ca pe o pușculiță pentru a reconstrui China”, a adăugat acesta. „Trebuie oprit acest furt al locurilor noastre de muncă”.

Varianta integrală a articolului este disponibilă doar pe bază de abonament

Distribuie:

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Sfaturi InfoCons: la ce trebuie să fim atenți când achiziționăm bijuterii?

Este 1 februarie, începutul unei luni dedicate dragostei și...

De zece ori, angajator de zece: JTI România

JTI este Top Employer (Angajator de Top) pentru al...