Reorganizarea ANAF în contextul pandemiei DE COVID-19

Date:

Interviu cu Mirela Călugăreanu – președintele ANAF

Cum reorganizați activitatea ANAF în contextul pandemiei de COVID-19?
Încă de la începutul stării de urgență ANAF a implementat o serie de măsuri astfel încât interacțiunea dintre angajați și contribuabili să se realizeze la distanță. Chiar dacă unitățile fiscale au rămas deschise publicului am reușit să limităm mult interacțiunea directă promovând comunicarea online. În acest sens după cum ați observat deja a fost implementată plata obligaţiilor fiscale prin platforma ghişeul.ro. Am extins mult funcţionalităţile spaţiului privat virtual şi, o veste foarte bună, într-un timp foarte scurt ANAF va putea înregistra contribuabilii în spaţiul privat virtual prin identificarea vizuală online. Acest lucru se va realiza prin intermediul unei sesiuni video. Cum ați observat, a fost creată și reglementarea legală pentru a fi posibil acest lucru, respectiv ordinul ministrului finanțelor publice nr. 2012 din 4 iunie.

Înțeleg că accelerați procesul de digitalizare în contextul nefericit adus de pandemia de COVID-19. Cum vedeți că va fi influențată activitatea de colectare, consecință a digitalizării?
În primul rând vreau să subliniez faptul că în premieră în cadrul ANAF a fost implementată semnătura electronică calificată, cum am spus, pentru prima dată un număr însemnat de angajați au acces de la distanță la bazele de date, cererile depuse de contribuabili online și mă refer aici spre exemplu la certificatele de testare fiscală, adeverințe etc., etc.

Varianta integrală a articolului este disponibilă doar pe bază de abonament

Distribuie:

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Ziua Copilului: Vânzările de Barbie au scăzut cu 40 la sută în primul trimestru

 Pawel Majtkowski, analistului eToro De Ziua Copilului, am aruncat o privire...

Microsoft Build 2023: noi soluții de inteligență artificială pentru viitorul digital

Microsoft Build 2023 – cel mai important eveniment dedicat...

Bestjobs: Angajații profită de minivacanța dintre 1 și 5 iunie

Cei mai mulți au planuri aproape de casă, dar...